search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:51
MENU CLOSE

«Θα αποστρατεύουν όσους έχουν ανίατα νοσήματα» – Τι καταγγέλλουν οι Ενώσεις στρατιωτικών

12.12.2020 17:57
«Θα αποστρατεύουν όσους έχουν ανίατα νοσήματα» - Τι καταγγέλλουν οι Ενώσεις στρατιωτικών - Media

 

Ρύθμιση με την οποία θα αποστρατεύονται όσοι πάσχουν από ανίατα νοσήματα, προωθεί το υπουργείο Άμυνας σύμφωνα με καταγγελία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑΣΥΣΕΚ).

Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος καταγγέλλει «την εν λόγω ενέργεια εις βάρος των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με ανίατες παθήσεις και νοσήματα, που οδηγούνται προς την αποστρατεία τους», και σημειώνει ότι «ουδέποτε θα δεχθεί να μπει το αναφερθέν θέμα σε νομοσχέδιο, χωρίς πρώτα να υπάρξει λεπτομερής ενημέρωσή του από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση – καταγγελία: 

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.) έλαβε την παρακάτω επιστολή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, σε απάντηση της επιστολής του Συνδέσμου με θέμα: Απαλλαγή Στρατιωτικών στις Ένοπλες Δυνάμεις με ανίατες ή δυσίατες παθήσεις, από τέλη ταξινόμησης, τέλη κυκλοφορίας και χορήγηση δελτίου στάθμευσης ΑμεΑ.

Μετά λύπης του ο Σύνδεσμος διαπίστωσε ότι η απάντηση που δόθηκε με καθυστέρηση ενός έτους και πλέον από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, περιείχε ως απάντηση επί λέξη το εξής: “Η δυνατότητα παραμονής στην ενεργό υπηρεσία μονίμων στελεχών με ανίατα νοσήματα πρόκειται να καταργηθεί με επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία”.

Ο Σύνδεσμος ουδέποτε ερωτήθηκε – ενημερώθηκε για την επικείμενη προς ψήφιση νομοθετική πρωτοβουλία από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για ένα τόσο σοβαρό θέμα και καταγγέλλει την εν λόγω ενέργεια εις βάρος των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με ανίατες παθήσεις και νοσήματα, που οδηγούνται προς την αποστρατεία τους.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.) ουδέποτε θα δεχθεί να μπει το αναφερθέν θέμα σε νομοσχέδιο χωρίς πρώτα να υπάρξει λεπτομερής ενημέρωσή του από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Επίσης, με έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Απριλίου 2020, αποφάσισε για τις περαιτέρω ενέργειές του προς κάθε εμπλεκόμενο με την αναπηρία Φορέα – Θεσμό στη χώρα μας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:51