search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:30
MENU CLOSE

«Πράσινη» η Ελλάδα στον χάρτη θετικότητας του ECDC – Συγκρατημένη αισιοδοξία

25.12.2020 11:16
«Πράσινη» η Ελλάδα στον χάρτη θετικότητας του ECDC - Συγκρατημένη αισιοδοξία - Media

 

Δειλά χαμόγελα προκαλούν τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων για την Ελλάδα.

Όπως φαίνεται από τον τελευταίο χάρτη που δημοσιεύτηκε, η Ελλάδα απεικονίζεται με πράσινο χρώμα, κάτι που σημαίνει ότι η θετικότητα των τεστ για κορωνοϊό που διενεργούνται, έχει υποχωρήσει κάτω από το 4%.

Μείωση διασωληνωμένων

Οι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία χθες το απόγευμα βάσει της έκθεσης του ΕΟΔΥ ήταν 476. Ως τα μεσάνυχτα οι διασωληνωμένοι είχαν μειωθεί στους 452.

Ανησυχία για νέο κύμα αμέσως μετά τις γιορτές

Έκδηλη είναι η ανησυχία των επιστημόνων για το ενδεχόμενο εξάπλωσης του κορωνοϊού την περίοδο των γιορτών καθώς αναμένεται συγκέντρωση ανθρώπων σε σπίτια για των εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Όπως λένε ότι η τήρηση -ή μη- των μέτρων στο διάστημα των εορτών και, δη, στα ρεβεγιόν, θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Χαρδαλιάς: Σπουδαιότερο δώρο η ανθρώπινη ζωή
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, σε μήνυμά του για τα Χριστούγεννα, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει σπουδαιότερο δώρο από την ανθρώπινη ζωή. Κάθε ζωή. Γι’ αυτό ας περάσουμε αυτές τις γιορτές με περιορισμούς, αλλά με αυτούς που αγαπάμε». Με αυτόν τον τρόπο, προσέθεσε, «θα αφήσουμε πίσω μας μια χρονιά που έμοιαζε με βαρύ χειμώνα, για να ανοίξουμε ένα καινούργιο δρόμο με ασφάλεια, αισιοδοξία και πάνω απ’ όλα με υγεία για όλους μας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:29