search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:38
MENU CLOSE

Η επανάσταση θα αρχίσει από τη Google: Εργαζόμενοι στις ΗΠΑ ίδρυσαν συνδικάτο

04.01.2021 14:42
Η επανάσταση θα αρχίσει από τη Google: Εργαζόμενοι στις ΗΠΑ ίδρυσαν συνδικάτο - Media

 

«Εμείς χτίσαμε την Google. Δεν είναι η εταιρία για την οποία θέλουμε να εργαζόμαστε», αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε άρθρο στους New York Times. 

Στις ΗΠΑ εργαζόμενοι της Google ίδρυσαν συνδικάτο και καταγγέλλουν τον αμερικανικό κολοσσό για κακομεταχείριση και διακρίσεις.

Στο άρθρο με τίτλο «Εμείς χτίσαμε την Google» αναφέρουν πως «είμαστε οι εργάτες που έχτισαν το αλφάβητο. Γράφουμε κώδικα, καθαρίζουμε γραφεία, σερβίρουμε φαγητό, οδηγούμε λεωφορεία, δοκιμάζουμε αυτοκινούμενα αυτοκίνητα και κάνουμε ό, τι χρειάζεται. Μπήκαμε στην εταιρεία γιατί θέλαμε να δημιουργήσουμε τεχνολογία που βελτιώνει τον κόσμο. Ωστόσο, ξανά και ξανά, οι ηγέτες της εταιρείας έχουν βάλει τα κέρδη μπροστά από τις ανησυχίες μας. Συνεργαζόμαστε – προσωρινά, πωλητές, εργολάβοι και εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης – για να δημιουργήσουμε μια ενοποιημένη φωνή».

Kαι συνεχίζουν λέγοντας πως το συνδικάτο θα έχει ως στόχο να προστατέψει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων με δίκαιους μισθούς και κανένας να μην έχει τον φόβο της κακομεταχείρισης και των  διακρίσεων. 

Προς το παρόν, η Google δεν έχει απαντήσει ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει σε αντίστοιχη ερώτηση του Reuters.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:38