search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:36
MENU CLOSE

Οστά: Αυτές οι τροφές τα προστατεύουν

05.01.2021 14:37
Οστά: Αυτές οι τροφές τα προστατεύουν - Media

 

Αν θέλετε να προστατέψετε τα οστά σας και να μπορέσετε να διατηρήσετε σε καλή κατάσταση και αργότερα στη ζωή σας, καλό θα ήταν να προσέξετε τη διατροφή σας.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι παθήσεις των οστών μπορούν να προληφθούν με την πρόσληψη επαρκούς ποσότητας ασβεστίου και βιταμίνης D από τις τροφές.

Οι κατάλληλοι συνδυασμοί τροφών πλούσιων σε ασβέστιο και βιταμίνη D, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύουν τα κόκκαλα.

Αρκετές τροφές που μπορείτε να καταναλώσετε είναι εμπλουτισμένες με ασβέστιο και βιταμίνη D, καθιστώντας ευκολότερη την ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη.

Το σώμα παράγει βιταμίνη D όταν εκτίθεται στο φως του ήλιου. Μάλιστα, 10-15 λεπτά  έκθεσης στον ήλιο καθημερινά είναι αρκετά για την παραγωγή επαρκούς ποσότητας βιταμίνης D.

Αν έχετε ανεπάρκεια βιταμίνης D, πρέπει οπωσδήποτε να το συζητήσετε με τον γιατρό σας.

Δείτε ποιες τροφές προστατεύουν τα κόκκαλα:

  • Τα δημητριακά εμπλουτισμένα με ασβέστιο είναι πλούσια σε φυτικές ίνες (πάνω από 3 γραμμάρια ανά μερίδα) και δεν περιέχουν ζάχαρη. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως με ένα φλιτζάνι γάλα σας δίνουν έως και 600mg ασβεστίου.
  • Τα λιπαρά ψάρια αποτελούν επίσης εξαιρετική πηγή βιταμίνης D. Μια μερίδα 80 γραμμαρίων άγριου σολομού καλύπτει πάνω από το 100% των ημερήσιων αναγκών βιταμίνης D.
  • Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως σπανάκι, σέσκουλα και κέιλ βοηθούν τον οργανισμό και τα οστά.
  • Μια μερίδα 230 γραμμαρίων γιαουρτιού δίνει 400 mg ασβεστίου. Το ελληνικό γιαούρτι περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες.
  • Το γάλα φυτικής προέλευσης, όπως αμυγδάλου ή σόγιας, είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνη D και ασβέστιο. Το γάλα αμυγδάλου καλύπτει το 45% των ημερήσιων αναγκών σε ασβέστιο και το 25% σε βιταμίνη D.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:36