search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:42
MENU CLOSE

Ήξεις αφήξεις από τον Ακάρ: Τώρα θέλει διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα

05.01.2021 18:22
Ήξεις αφήξεις από τον Ακάρ: Τώρα θέλει διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα - Media
 
Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ώρες από τις εμπρηστικές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι αρνείται την έναρξη των διευρευνητικών επαφών με την Τουρκία, και ξαφνικά ο τόνος έγινε πιο… διαλλακτικός.
 
Ο «στρατηγός», μετά από συνάντησή του με τον Γερμανό πρέσβη στην Άγκυρα, δήλωσε ότι «επιθυμούμε και αναμένουμε την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των διμερών συμφωνιών. Από αυτήν την άποψη, αποδίδουμε μεγάλη σημασία στις σχέσεις καλής γειτονίας. Πιστεύουμε ότι όλα τα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων και συνομιλιών και ότι πρέπει να βρούμε πολιτικές λύσεις».
 

Τώρα θέλει τις διερευνητικές

Ο Ακάρ προσέθεσε ότι προκειμένου να συζητηθούν αυτά τα ζητήματα, αναμένουν «διερευνητικές διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο εμπιστοσύνης και μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, και συνομιλίες για αποφυγή συγκρούσεων, που ξεκίνησαν μετά τις συζητήσεις περί πραγματοποίησής τους μεταξύ του Προέδρου μας και του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ».
 
«Αναμένουμε από όλα τα τρίτα μέρη να αξιολογήσουν με αντικειμενικότητα τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», συμπλήρωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, όταν μια ημέρα πριν υποστήριζε ότι η Ελλάδα «όταν λέμε “ας καθίσουμε να συζητήσουμε” δεν πλησιάζει. Γυρνάει από πόρτα σε πόρτα και εξαπατά με ψέματα».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:42