search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:07
MENU CLOSE

Δανία: Νέα περιοριστικά μέτρα για τον έλεγχο της μετάλλαξης του κορωνοϊού –

06.01.2021 09:52
Δανία: Νέα περιοριστικά μέτρα για τον έλεγχο της μετάλλαξης του κορωνοϊού -  - Media

 

Η Δανία επιβάλλει νέα περιοριστικά μέτρα σήμερα, θέλοντας να αναχαιτίσει την ταχεία διασπορά της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού, που πιστεύεται ότι είναι πιο μεταδοτική, όπως ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της χώρας.

Η Δανία είχε εφαρμόσει ένα σκληρό λοκντάουν τον Δεκέμβριο, επιβάλλοντας μέτρα όπως το κλείσιμο των μπαρ, των εστιατορίων και άλλων μη αναγκαίων καταστημάτων, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την ανησυχητική αύξηση των νέων μολύνσεων, η οποία είχε οδηγήσει στα όριά τους τα νοσοκομεία της χώρας.

Προσφάτως, βουλευτές ζήτησαν την αυστηροποίηση των περιορισμών λόγω του φόβου που προκαλεί η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, η οποία ανιχνεύτηκε πρώτα στη Βρετανία και πιστεύεται πως είναι πιο μεταδοτική από άλλες.

«Η μετάλλαξη έχει ήδη τόσο εξαπλωθεί που δεν μπορούμε να τη σταματήσουμε», δήλωσε η πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Να παρατείνουμε τον χρόνο

«Όμως, μπορούμε να την καθυστερήσουμε και να παρατείνουμε τον χρόνο, ώστε να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε περισσότερους ανθρώπους».

Οι υγειονομικές αρχές της Δανίας αναμένουν πως η νέα μετάλλαξη του ιού θα είναι η επικρατούσα στη χώρα έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Οι νέοι περιορισμοί προβλέπουν τη μείωση του ορίου των συμμετεχόντων στις δημόσιες συναθροίσεις, σε 5 από 10 που ήταν πριν, ενώ στους δημόσιους χώρους, μεταξύ αυτών στα καταστήματα λιανικής, θα επιβάλλεται η τήρηση της απόστασης των 2 μέτρων.

Κλείνουν τα σύνορα για τους κατοίκους της Νότιας Αφρικής

Παράλληλα, η Δανία θα κλείσει τα σύνορά της στους κατοίκους της Νότιας Αφρικής λόγω της κυκλοφορίας στη χώρα αυτή ενός νέου στελέχους του κορονοϊού, ανακοίνωσαν χθες, Τρίτη, το βράδυ οι αρχές.

Η απόφαση της σκανδιναβικής χώρας, που δεν έχει καταγράψει καμία μόλυνση που να προέρχεται από αυτό το νέο στέλεχος, ισχύει από σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 17 Ιανουαρίου.

«Αυτό σημαίνει πως οι ξένοι που κατοικούν στη Νότια Αφρική δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται στη Δανία στη διάρκεια αυτής της περιόδου», ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μοναδικές εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα, οι κηδεμόνες ανηλίκων, οι οικογενειακές επισκέψεις σε ανθρώπους πολύ άρρωστους ή ετοιμοθάνατους, που κατά την είσοδό τους θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ των τελευταίων 72 ωρών, και η μεταφορά προϊόντων.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να περιορίσουμε την εξάπλωση της Covid-19 στη Δανία», υπογράμμισε σε μια ανακοίνωση ο υπουργός Νικ Χέκερουπ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:05