search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:41
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Με χωριστό κείμενο η εσωκομματική αντιπολίτευση στον προγραμματικό διάλογο

08.01.2021 10:41
ΣΥΡΙΖΑ: Με χωριστό κείμενο η εσωκομματική αντιπολίτευση στον προγραμματικό διάλογο - Media

 

Η χρονιά που ξεκινάει θεωρητικά είναι συνεδριακή χρονιά για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το συνέδριο που δεν έγινε πέρυσι μετατέθηκε με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο 2021 όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Δεδομένου ότι στο πλάνο υπολογίζεται και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, το εσωκομματικό τοπίο αρχίζει και προετοιμάζεται πιο εντατικά για παν ενδεχόμενο με αφορμή και τις επικείμενες εκλογές των νέων Νομαρχιακών Επιτροπών που αναμένεται να ολοκληρωθούν ως τις αρχές της Άνοιξης.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι διεργασίες και οι εσωτερικές ανακατάξεις φαίνεται πως επιταχύνονται: Μετά την «πρεμιέρα» της νέας τάσης των Κοτσακά – Σκορίνη – Ρήγα ύστερα από διάσπαση στο εσωτερικό της προεδρικής τάσης Παππά, τη δική τους κίνηση έκαναν τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή η λεγόμενη παλαιά φρουρά των ιστορικών στελεχών του κόμματος και οι 53.

Ήδη συνέταξαν κι έχουν επιδώσει στον Αλέξη Τσίπρα κείμενο – πλατφόρμα το οποίο περιέχει στοιχεία απολογισμού, προγραμματικές άξονες, θέσεις αναφορικά με τη φυσιογνωμία του κόμματος αλλά και την αντιπολιτευτική τακτική, κλπ.

Το κείμενο υπογράφουν 11 μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου μεταξύ αυτών οι Τσακαλώτος, Φίλης, Σκουρλέτης, Βούτσης, Δρίτσας, Βίτσας, Ξανθός, Παπαδημούλης.

«Αντιπροσωπεία»  αυτής της πλευράς συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους που κατατίθεται αυτό το κείμενο, ότι δηλαδή δεν είναι πρόθεση η περιχαράκωση και η αντιπαράθεση αλλά η συμβολή στη συζήτηση για την επόμενη μέρα του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το υποδέχτηκε θετικά, ως συμβολή στον προγραμματικό διάλογο.

Μια αρχική συζήτηση επί του κειμένου, το οποίο αναμένεται να δοθεί αργότερα σήμερα στη δημοσιότητα, θα γίνει στη μεσημεριανή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Μένει να φανεί τις επόμενες μέρες αν τελικώς θα ρίξει νερό στον μύλο των εσωτερικών αντιπαραθέσεων, παρά την περί του αντιθέτου δήλωση προθέσεων των συντακτών του.

Σε κάθε περίπτωση αυτή η πλευρά λέει «ναι» στη διεύρυνση και σε μια πολιτική συμμαχιών που όμως δεν θα αλλοιώνει την αριστερή φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, ζητά ταχεία ολοκλήρωση και παρουσίαση του προγράμματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:41