search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:49
MENU CLOSE

Σχεδόν έξι στους δέκα Αμερικανούς λένε «Τραμπ παραιτήσου» – Αλλά έχει σκληρό πυρήνα οπαδών

14.01.2021 15:15
Σχεδόν έξι στους δέκα Αμερικανούς λένε «Τραμπ παραιτήσου» - Αλλά έχει σκληρό πυρήνα οπαδών - Media

 

Συνεχίζει τις αρνητικές πρωτιές ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος αφού έγινε ο πρώτος πρόεδρος σε βάρος του οποίου κινείται διαδικασία αποπομπής δύο φορές μέσα στην θητεία του, τώρα γίνεται και ο πρόεδρος που η πλειοψηφία των πολιτών θέλει να παραιτηθεί λιγότερο από μία εβδομάδα πριν το τέλος της θητείας του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos σχεδόν έξι στους δέκα Αμερικανούς δηλώνουν ότι επιθυμούν ο Τραμπ να εγκαταλείψει την προεδρία άμεσα, μια εβδομάδα πριν την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Το ποσοστό των πολιτών που θέλει ο Τραμπ να απομακρυνθεί άμεσα φθάνει το 56%, από 51% προηγούμενης δημοσκόπησης.

Μάλιστα, το ποσοστό αυτό εκτινάσσεται στο 92% μεταξύ των Φιλελεύθερων και στο 94% για τους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους, ενώ στον αντίποδα, «όχι» στην απομάκρυνση Τραμπ λέει το 94% των οπαδών του Τραμπ και το 66% των παραδοσιακών Ρεπουμπλικάνων, αν και το 24% του τάσσεται υπέρ της άμεσης απομάκρυνσής του από τον προεδρικό θώκο.

Τραμπική συνιστώσα στο GOP

Πάντως το τέλος της προεδρίας του Τραμπ αφήνει βαριά κληρονομιά στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, το οποίο -μετά το διαβόητο Tea Party– αποκτά και… τραμπική συνιστώσα στο εσωτερικό του, η οποία μάλιστα δείχνει για την ώρα πολύ ισχυρή, σε βαθμό που να καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα του κόμματος.

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι το 91% των οπαδών του στηρίζει την συνεχιζόμενη αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος (46% στους Ρεπουμπλικάνους), το 96% θεωρεί ότι κάνει το κόμμα καλύτερο (51% γενικά στους ψηφοφόρους του κόμματος) και το 92% θέλει να είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος το 2024 (το ποσοστό πέφτει στο 41% στους Ρεπουμπλικάνους).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:45