search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:21
MENU CLOSE

Τουρκία: Ελπίζει σε συνομιλίες με Μπάιντεν για τους S400 με το βλέμμα στα F35

16.01.2021 12:35
Τουρκία: Ελπίζει σε συνομιλίες με Μπάιντεν για τους S400 με το βλέμμα στα F35 - Media

 

Η Τουρκία θα επαναλάβει την πρότασή της για τη σύσταση μιας κοινής ομάδας εργασίας με τις ΗΠΑ, προκειμένου να συζητηθούν οι τεχνικές πλευρές της αγοράς των ρωσικών αμυντικών συστημάτων S-400, μόλις ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναλάβει καθήκοντα.

Αυτό δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου έκανε τις δηλώσεις αυτές σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης προς την Τουρκία από το Πακιστάν χθες.

«Θα επιδείξουμε ειλικρινείς προσπάθειες για τη βελτίωση των δεσμών μας. Αναμένουμε την ίδια προσέγγιση από τη διοίκηση Μπάιντεν», είπε ο Τσαβούσογλου, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Την ίδια μέρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως ελπίζει ότι θετικά βήματα θα γίνουν για τον ρόλο της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35, μόλις ο Τζο Μπάιντεν αναλάβει καθήκοντα.

Στην Άγκυρα τη Δευτέρα ο Χάικο Μάας

Στο μεταξύ, στην Άγκυρα μεταβαίνει τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, προκειμένου, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), να έχει συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση για θέματα που αφορούν την ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Μάας θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50