search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:55
MENU CLOSE

Κυβερνητικό αλαλούμ: Ο Βορίδης απειλεί με lockdown, ο Άδωνις ανοίγει τα χιονοδρομικά (Videos)

19.01.2021 10:52
Κυβερνητικό αλαλούμ: Ο Βορίδης απειλεί με lockdown, ο Άδωνις ανοίγει τα χιονοδρομικά (Videos) - Media

 

Αντιφατικές και αντικρουόμενες είναι οι δηλώσεις σχετικά με την πορεία ανοίγματος της αγοράς αλλά και πιθανής επιστροφής σε lockdown από κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης.

Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει νέο lockdown αν έχουμε αύξηση κρουσμάτων, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, όταν λίγο νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ουσιαστικά προανήγγειλε άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων, τα οποία φαίνεται ότι αποτελούν μεγάλη κυβερνητική προτεραιότητα έναντι άλλων δραστηριοτήτων, όπως π.χ. το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων.

Με αφορμή το άνοιγμα λιανεμπορίου και υπηρεσιών, ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για προσεκτική διαδικασία ανοίγματος που λαμβάνει υπόψη της τι συμβαίνει επιδημιολογικά με εβδομαδιαία αποτίμηση των δεδομένων.

«Ακούμε με προσοχή και τους ειδικούς και τις επαγγελματικές τάξεις… Ανάμεσα σε δύο ακραίες τάσεις του απόλυτου καθολικού lockdown, με τεράστιες επιπτώσεις, και στην άλλη του ’κάντε ό,τι θέλετε απλώς τηρήστε τα μετρά προστασίας’, εμείς προσπαθούμε κάθε φορά να εφαρμόζουμε ένα μείγμα μέτρων», όπως ισχυρίστηκε.

«Καταλαβαίνουμε παρά πολύ την επιδημιολογική πίεση, κι αυτό δημιουργεί και πολύ μεγάλη δημοσιονομική πίεση συν το μεγάλο κόστος για την υποστήριξη των κλεισμένων δραστηριοτήτων» σημείωσε ο υπουργός.

Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδη μιλώντας στην εκπομπή Ωρα Ελλάδας στο OPEN TV, ερωτηθείς για το τι προέχει – με δεδομένο ότι η κυβέρνηση αποφάσισε πρώτα να ανοίξουν τα καταστήματα και όχι τα σχολεία – απάντησε ότι τα χιονοδρομικά κέντρα είναι μια εποχική δραστηριότητα και αυτοί οι άνθρωποι αν δεν δουλέψουν τώρα, δεν θα το κάνουν κάποια άλλη περίοδο. Αυτό σημαίνει, παρότι ο Αδωνις Γεωργιάδης αλλά και η κυβέρνηση στο σύνολό της, δεν θέλουν να μιλούν με ημερομηνίες, ότι τα χιονοδρομικά κέντρα, αν δεν ανοίξουν το Σαββατοκύριακο, 23 και 24 Ιανουαρίου, είναι πολύ πιθανό να ανοίξουν στα τέλη του μήνα, πάντα ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Κυβέρνηση υπό… πίεση

Είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση δέχεται δύο κυρίως πιέσεις. Οι «πόροι δεν είναι απεριόριστοι», δήλωσε πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης θέλοντας έτσι να στείλει μήνυμα προς όλες τις πλευρές ότι η κρατική βοήθεια πολύ σύντομα θα τελειώσει. Δηλαδή υπάρχει δημοσιονομική πίεση όσον αφορά τις νέες ενισχύσεις προς τις κλειστές επιχειρήσεις.

Από την άλλη, δεκάδες φορείς μικρομεσαίων επιχειρήσεων –που αποτελούν σε μεγάλο βαθμό και την εκλογική βάση της ΝΔ- πίεσαν και πιέζουν την κυβέρνηση για άνοιγμα των επιχειρήσεων τους και μάλιστα υιοθετώντας ερωτήματα του στιλ «γιατί αυτοί και όχι εμείς ανοιχτοί;»…

Έτσι οι υπουργοί σπεύδουν να ικανοποιήσουν τους… πάντες με αποτέλεσμα από τη μια να υπόσχονται ότι όλοι θα ανοίξουν και από την άλλη να απειλούν με lockdown. Δεν είναι όμως αυτή σοβαρή πολιτική διαχείρισης της πανδημίας…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:52