search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:03
MENU CLOSE

Δήλωση-«φωτιά» από Ρώσο πιλότο: «Το Su-57 θα διαλύσει το άχρηστο και ανίκανο F-35» (Photos)

21.01.2021 14:46
su-57
 
Καθώς το ρωσικό stealth μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς Su-57 βρίσκεται πλέον σε επιχειρησιακή λειτουργία στις τάξεις της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας και έχει αρχίσει κανονικά η σειριακή παραγωγή του, κάποιοι στη Ρωσία έχουν αρχίσει να το συγκρίνουν με το αμερικανικό μαχητικό F-35.
 
Στο πλαίσιο αυτό, ένας πολύ έμπειρος Ρώσος πιλότος έπλεξε το εγκώμιο του μαχητικό πολλαπλών ρόλων της Μόσχας και κυριολεκτικά το αποθέωσε, ενώ ήταν εξαιρετικά υποτιμητικός για το  F-35, καθώς χαρακτήρισε το αμερικανικό μαχητικό ως «άχρηστο σε μια αερομαχία».
 
Ο διάσημος Ρώσος πιλότων δοκιμών Magomed Tolboyev μιλώντας στο TASS ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας ότι στο πλαίσιο μιας αερομαχίας το Su-57 εύκολα θα καταρρίψει το F-35, υποστηρίζοντας ότι το αμερικανικό μαχητικό υπό τέτοιες συνθήκες είναι άχρηστο καθώς δεν μπορεί να κάνει ελιγμούς, παρά τα ισχυρά και προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα που διαθέτει.
 

Άλλες εποχές, άλλες αερομαχίες

Στη συνέχεια ο ίδιος τόνισε ότι το Su-57 είναι ένα «λαμπρό μαχητικό» ωστόσο σημείωσε ότι πλέον η εποχή όπου σημειώνονταν αερομαχίες μεταξύ μαχητικών όπως στην γενιά του, έχει περάσει, καθώς πλέον η τεχνολογία έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό, ενώ το σύγχρονο πεδίο μάχης είναι τόσο πολύπλοκο, με την ύπαρξη συστημάτων υποστήριξης και ηλεκτρονικού πολέμου.
Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του μαχητικού Su-57 είναι ο συνδυασμός της υψηλής ευελιξίας του και της ικανότητάς του να πετάει για μεγάλο διάστημα με υπερηχητική ταχύτητα, ενώ φυσικά είναι εφοδιασμένο με τους τελευταίους τύπους αεροηλεκτρονικών. Η Ρωσία, δε, θεωρεί ότι διαθέτει υψηλές stealth ιδιότητες, αν και ειδικοί από τη Δύση το αμφισβητούν.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις αναμένεται να παραλάβουν 94 αεροσκάφη και ελικόπτερα μέχρι το 2025, εκ των οποίων 22 από αυτά θα είναι τα stealth μαχητικά αεροσκάφη Su-57, που θα ενταχθούν στις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις μέχρι το 2024, ενώ ο στόχος είναι ο αριθμός αυτός να φτάσει τα 76 αεροσκάφη συνολικά μέχρι το 2028.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:02