24/02/2021 22:23:00

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Επιβεβαιώνεται η ύπαρξη μολύβδου στο Καρά Τεπέ – Ντροπή για υπουργείο και ΕΕ

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Επιβεβαιώνεται η ύπαρξη μολύβδου στο Καρά Τεπέ – Ντροπή για υπουργείο και ΕΕ - Media
 
Την άμεση μεταφορά των προσφύγων του Καρά Τεπέ σε ασφαλή τοποθεσία ζητούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, με αφορμή ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που επί της ουσίας επιβεβαιώνει τον εντοπισμό μολύβδου στον χώρο του ΚΥΤ του Καρά Τεπέ, σημειώνοντας ωστόσο ότι στα δείγματα που εξετάστηκαν, πλην ενός, οι συγκεντρώσεις δεν ξεπερνούν τα επιτρεπόμενα όρια.

«Οι ελληνικές αρχές επιβεβαιώνουν την παρουσία και συγκέντρωση μολύβδου στο νέο ΚΥΤ στη Λέσβο. Αυτό είναι εξωφρενικό και είναι ντροπή για την ΕΕ και το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου», σημειώνουν οι ΓΣΧ.

«Οι άνθρωποι πρέπει να μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος τώρα!», τονίζουν.

Το πρωί του Σαββάτου, απαντώντας με μεγάλη χρονική καθυστέρηση σε σχετικές αναφορές διεθνών ΜΜΕ, το αρμόδιο υπουργείο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έχει προχωρήσει σε ανάλυση δειγμάτων από το έδαφος, σε ένα εκ των οποίων οι τιμές του μολύβδου όντως υπερέβαιναν τα επιτρεπτά όρια. Μετά την έρευνα, σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο, στρώθηκε χώμα και χαλίκι στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.