07/03/2021 02:26:55

Παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη για την υπόθεση Κουφοντίνα (PDF)

Η δολοφονία του Π.Μπακογιάννη πονάει αλλά η εξόντωση του απεργού πείνας Δ.Κουφοντίνα στέλνει τη δημοκρατία στον τάφο - Media

 

Tην παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη προκάλεσαν οι αναφορές των δικηγόρων του Δημήτρη Κουφοντίνα αναφορικά με το σύννομο της μεταγωγής του.

Με επιστολή του προς τη Γενική Γραμματεία Aντεγκληματικής Πολιτικής, την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) και τα καταστήματα κράτησης ΕΑΚΚΝ Κασσαβέτειας, Κορυδαλλού και Δομοκού, ο Συνήγορος του Πολίτη ζητεί να ενημερωθεί γιατί παρακάμφθηκε η επιτροπή μεταγωγών ενώ καλεί τη γενική γραμματεία αντεγκληματικής πολιτικής να παραδώσει στον Δημήτρη Κουφοντίνα τα έγγραφα που ζητά.

Ειδικότερα, ζητά στοιχεία για το κατά πόσο σύννομη είναι η μεταγωγή του, ως προς την αιτιολογία, τη διαδικασία και την ειδικότερη τεκμηρίωση των αιτιών της παράκαμψης των νόμιμων διαδικασιών. 

Μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για παράκαμψη της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών και των αποφάσεων για αναστολή των μεταγωγών εξαιτίας της πανδημίας.

Καλεί, ακόμη, τη γενική γραμματεία να δώσει στον κρατούμενο τα αντίγραφα των εγγράφων για τη μεταγωγή του, καθώς μέχρι στιγμής το αρνείται.

Τέλος, ζητά από τα καταστήματα Κασσαβέτειας, Κορυδαλλού και Δομοκού να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία που τυχόν έθεσαν υπόψη της διοίκησης, βάσει των οποίων προέβη στη μεταγωγή.

Πηγή: tvxs.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.