search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:50
MENU CLOSE

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια σήμερα στο φόντο της «απαγόρευσης συναθροίσεων»

28.01.2021 07:44
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια σήμερα στο φόντο της «απαγόρευσης συναθροίσεων» - Media

 

Φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, μεταπυχιακοί, πανεπιστημιακοί, σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα κατεβαίνει σήμερα για άλλη μια φορά στους δρόμους στο πλαίσιο του νέου πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που καλείται στη 1 μ.μ στα Προπύλαια. 

Στο φόντο της πρόσφατης ανακοίνωσης του Αρχηγού της ΕΛΑΣ για απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, χωρίς καμία απόφαση της βουλής και κόντρα στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη χώρα του συνέρχεσθαι και της διαδήλωσης, η συμμετοχή αναμένεται να υπερβεί κατά πολύ την προηγούμενη πρώτη μαζική πορεία μετά την επιβολή του δεύτερου lockdown και βέβαια μετά την άγρια αστυνομική καταστολή των διαδηλώσεων του Πολυτεχνείου και της επετείου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 

Σε μαζική συμμετοχή στο σημερινόη πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο καλούν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, η ΟΛΜΕ, η Διδασκαλική Ομοσπονδία και ενώσεις γονέων, αντιδρώντας στην απαγόρευση των συναθροίσεων και στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.

Φοιτητές: Μέτρα για να ανοίξουν οι σχολές με ασφάλεια

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, ζητούν την ​επαναλειτουργία των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

«Αποτελεί κοροϊδία, η κυβέρνηση που δεν έχει πάρει κανένα μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς, στις σχολές και τα σχολεία, στα ΜΜΜ, να επικαλείται την απαγόρευση των συναθροίσεων για την «προστασία της δημόσιας υγείας»!!

Ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί πολιτική επιλογή και ομολογία ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι μόνιμο συστατικό στοιχείο της πολιτικής τους, που έρχεται να βάλει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια και φραγμούς στις σπουδές μας!

Το σχέδιο της κυβέρνησης για «δια ζώσης καταστολή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση» δε θα περάσει!» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας.

ΟΛΜΕ: Στάση εργασίας για απόσυρση νομοσχεδίου Κεραμέως

Και η ΟΛΜΕ με τη σειρά της ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου Κεραμέως ενώ όσον αφορά την περιβόητη πλέον, ίδρυση σώματος Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, σημειώνει πως «στο Πανεπιστήμιο διαμορφώνεται καθεστώς καταστολής και αστυνομοκρατίας».

Παράλληλα, ο ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας για το πανεκπαιδευτικό. Η στάση εργασίας θα διαρκέσει από τις 11:00 έως τις 14:00.

Μεταξύ άλλων η ΟΛΜΕ τονίζει; 

Θα αντισταθούμε μα κάθε τρόπο στους σχεδιασμούς του Υπουργείου  να αλλάξει το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ στη μέση της χρονιάς! Απαιτούμε μέτρα στήριξης των μαθητών και ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά, λόγω της πανδημίας:

– Δικαίωμα σε όλους τους μαθητές να διεκδικήσουν την πρόσβαση σε όλες τις Σχολές.

– Έναρξη άμεσα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια και της Πρόσθετης Διδακτικής στήριξης στα Λύκεια με όλες τις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

– Μείωση της ύλης για όλες τις τάξεις και επανάληψη της διδαχθείσας ύλης με δια ζώσης διδασκαλία, μόλις ανοίξουν τα σχολεία.

– Καμία προσμέτρηση των απουσιών κατά την τηλεκπαίδευση στο χαρακτηρισμό της φοίτησης.

– Λήψη όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων πριν το άνοιγμα των σχολείων.

– Παλεύουμε για την πραγματική αναβάθμιση της ποιότητας της μόρφωσης:

– Αποσύνδεση του Λυκείου από την είσοδο σε ΑΕΙ.

– Όχι στις αντιεπιστημονικές αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα και τα προγράμματα σπουδών. Όχι στην απαξίωση μαθημάτων και αντικειμένων.

– Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί. Άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.

– Μείωση του αριθμού των μαθητών σε 20 στα τμήματα γενικής παιδείας και 10 στα εργαστήρια και τις κατευθύνσεις.

– Όχι στις συμπτύξεις τμημάτων, στις υποχρεωτικές μετακινήσεις, στο κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων σε Λύκεια και ΕΠΑΛ.

– Σύγχρονη κτηριακή και υλικοτεχνική υποδομή, επαρκής χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα Βενιζέλου, στις 12 το μεσημέρι.

Μπαλάσκας: «Ήπια» σήμερα η αστυνομία

Για το σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και το πώς προτίθεται να το αντιμετωπίσει η Ελληνική Αστυνομία μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Δεν κάναμε ιδιαίτερες ετοιμασίες. Δεν περιμένουμε κάτι ιδιαίτερο, θα είναι ήσυχοι άνθρωποι , ήπιοι. Θα είναι και οι γιατροί που θέλουν να κάνουν μια παρουσία» ανέφερε, λέγοντας ότι η Αστυνομία περιμένει ήπιες καταστάσεις σήμερα.

«Αφού δεν έχει κινητοποιηθεί τόσο το σύστημα, και οι πληροφορίες του αρχηγείου αυτό καταδεικνύουν» συμπλήρωσε σχετικά.

Τέλος, σχετικά με τους δημοσιογράφους που θα καλύπτουν το συλλαλητήριο, ανέφερε ότι «οι δημοσιογράφοι θα βρίσκονται εκεί που βρίσκονται πάντα. Δηλαδή παντού».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:50