search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:17
MENU CLOSE

Μέτρα-κορωνοϊός: «Έβρεξε» 300αρια το Σάββατο – Ηλιόπουλος: Να επιβληθούν πρόστιμα και για το «κορωνοπάρτυ στην Ικαρία»

07.02.2021 12:06
Μέτρα-κορωνοϊός: «Έβρεξε» 300αρια το Σάββατο – Ηλιόπουλος: Να επιβληθούν πρόστιμα και για το «κορωνοπάρτυ στην Ικαρία» - Media

 

«Βροχή» προστίμων το Σάββατο, πρώτη ημέρα εφαρμογής της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Σάββατο η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 17 συλλήψεις και την βεβαίωση 2.168 παραβάσεων σε όλη τη χώρα. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 72.968 έλεγχοι, από τους οποίους οι 5.891 στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε χαρτοπαικτική λέσχη στο Νέο Κόσμο εντοπίστηκαν 31 άτομα, ενώ συνελήφθη ο υπεύθυνος και του επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000, καθώς και 300 ευρώ στους υπόλοιπους.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν 11 άτομα σε συγκέντρωση σε σπίτι στον Πειραιά, ενώ συνελήφθη ο ιδιοκτήτης. Επίσης, του επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ, καθώς και 300 ευρώ στους συμμετέχοντες.

Όσον αφορά τις παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης ανήλθαν σε 1.683, εκ των οποίων οι περισσότερες (613) βεβαιώθηκαν στην Αττική, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ.

Ταυτόχρονα, βεβαιώθηκαν 389 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας. Οι περισσότερες (71) σημειώθηκαν στην περιοχή της Αττικής.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ηλιόπουλος: Να επιβληθούν πρόστιμα για το κορωνοπάρτυ στην Ικαρία

Ηλιόπουλος: Να επιβληθούν πρόστιμα για το κορωνοπάρτυ στην Ικαρία - Media

Στο μεταξύ, να επιβληθούν πρόστιμα για το «κορωνοπάρτυ», όπως το χαρακτήρισε, στην Ικαρία, ζήτησε το πρωί της Κυριακής ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ο κ. Μητσοτάκης χρωστά μία πολύ μεγάλη συγγνώμη στον ελληνικό λαό για το κορωνο-πάρτι στο οποίο συμμετείχε στην Ικαρία», διεμήνυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον REAL FM.

«Αρκεί να αναρωτηθεί κανείς», τόνισε, «τι θα συνέβαινε αν όλη αυτή η χθεσινή συγκέντρωση –με περισσότερους από 40 ανθρώπους όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο- επρόκειτο για ένα ιδιωτικό γεύμα που αφορούσε απλούς πολίτες». «Το θέμα θα ήταν κεντρικό στα δελτία ειδήσεων, σε αντίθεση με το χθεσινό που αποσιωπήθηκε, και θα συζητάγαμε για την αναγκαία επιβολή προστίμων στο διοργανωτή και τους συμμετέχοντες», σημείωσε ο Ν. Ηλιόπουλος. «Αναμένουμε, επομένως, αν θέλουμε να λέμε ότι είμαστε κράτος Δικαίου, να επιβληθούν τα αντίστοιχα πρόστιμα και για το χθεσινό κορωνο-πάρτι στην Ικαρία», πρόσθεσε.

«Γίνεται ακόμα χειρότερο», συνέχισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, «όταν αυτό συμβαίνει την ημέρα που η κυβέρνηση ζητά από τους πολίτες να μένουν μέσα από τις 6 το απόγευμα και την ημέρα που έγινε όλο αυτό το μπάχαλο με το takeaway».

«Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να ασχοληθεί με το κρίσιμο αυτήν την περίοδο όσον αφορά τον εμβολιασμό, αρνείται να πάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία σε επίπεδο ΕΕ για την άρση του καθεστώτος της πατέντας στα εμβόλια», υπογράμμισε.«Και αυτό, τη στιγμή που το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει ήδη υπερψηφίσει αυτήν την πρόταση –που ανέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όλο το προηγούμενο διάστημα- ενώ ενδεικτικό είναι ότι τα στελέχη της ΝΔ εκεί δεν την ψήφισαν», πρόσθεσε. Τόνισε, επίσης, ότι η ΕΕ πρέπει να πιεστεί «ώστε να αξιοποιήσει κάθε αποτελεσματικό εμβόλιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή, όπως φαίνεται ότι είναι το ρωσικό εμβόλιο».

«Αντίθετα, ο κ. Μητσοτάκης έχει ιεραρχήσει ψηλά το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Είναι λογικό ότι αυτή η πρόταση καταψηφίστηκε στο Συμβούλιο της Ευρώπης –ακόμα και από μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τη στιγμή που εκφράζει επιφυλάξεις ακόμα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50