search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:13
MENU CLOSE

«Φαταγιέρ»: Τα λιβανέζικα πεϊνιρλάκια με τυρί

07.02.2021 12:25
peynirli-mini-pideler-2.jpg

 

«Φαταγιέρ» Τα λιβανέζικα πεϊνιρλάκια με τυρί

Υλικά

3 φλιτζάνια / 385 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

1 ½ κουταλάκι του γλυκού στιγμιαία μαγιά

1 ½ κουταλάκι του γλυκού (κοφτό) ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας /30 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες

1 κούπα/240 γραμμάρια πλήρες γάλα (χλιαρό)

¼ κούπας/60 ml ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

200 γραμμάρια τυρί φέτα

200 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα ή κασέρι

1 μικρό αυγό

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Για τη ζύμη: Προσθέστε το αλεύρι, τη μαγιά και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε το αλάτι, το λάδι, το γιαούρτι και το ζεστό γάλα στο μείγμα αλευριού και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν. Τοποθετήστε τη ζύμη σε επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε για 10 λεπτά. Βάλτε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, καλύψτε με ένα περιτύλιγμα και τοποθετήστε το σε ένα ζεστό μέρος για 30 λεπτά για να φουσκώσει. Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη γέμιση.

Για τη γέμιση : Θρυμματίστε τη φέτα σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέστε το τριμμένο τυρί μοτσαρέλα ή το κασέρι, το μαϊντανό και το αυγό και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.

Αφού ξεκουράσετε τη ζύμη για 30 λεπτά, πατήστε τη για να αφαιρέσετε όλο τον αέρα. Χωρίστε τη ζύμη σε 26 μπαλίτσες περίπου. Ανοίξτε με τη βοήθεια του πλάστη κάθε κομμάτι ζύμης σε σχήμα οβάλ και τοποθετήστε ½ κουταλιά της σούπας γέμιση στο κέντρο. Σηκώστε τη μία άκρη της ζύμης και πιέστε καλά το πάνω και το κάτω άκρο για να σφραγίσει Κάντε το ίδιο με την άλλη άκρη της ζύμης για να δημιουργήσετε μια βαρκούλα. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, σκεπάστε τα και αφήστε τα να φουσκώσουν για 45 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος. Μετά από 45 λεπτά, ψήστε τα για 15-18 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν ελαφρά στις άκρες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:13