search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:57
MENU CLOSE

Ο Ίλον Μασκ «σπρώχνει» τα κρυπτονομίσματα

08.02.2021 14:41
Έρχεται το...baby Tesla- Θα κοστίζει κάτω από 20.000 ευρώ (photo) - Media

 

Η Tesla ανακοίνωσε ότι αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων, καθώς και ότι θα αρχίσει να δέχεται το νόμισμα ως πληρωμή για προϊόντα, με αποτέλεσμα το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να καταγράψει νέο άλμα άνω του 10%.

Ειδικότερα, η είδηση οδήγησε το bitcoin σε άλμα έως τα 43.625 δολάρια στις 15.00 ώρα Ελλάδας. Τα μικρότερα κρυπτονομίσματα, όπως το ethereum και το XRP, που τείνουν να κινούνται παράλληλα με το bitcoin επίσης κατέγραψαν άλμα, σημειώνοντας άνοδο 5% και 4% αντίστοιχα.

Η εταιρία ηλεκτρονικών οχημάτων αποκάλυψε την επένδυση 10 ημέρες αφού ο διευθύνων σύμβουλός της Ίλον Μασκ οδήγησε την τιμή του κρυπτονομίσματος σε άνοδο καθώς πρόσθεσε τo “#bitcoin” στη σελίδα του προφίλ του στο Twitter.

Λίγες ημέρες αργότερα ο Μάσκ την αφαίρεσε από τα προσωπικά του στοιχεία στο Twitter, αλλά συνέχισε να εκθειάζει το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα, ιδιαίτερα το dogecoin, στα 46 εκατ. ακολούθους του.

Το bitcoin έχει ενισχυθεί σχεδόν 50% από τις αρχές του χρόνου, ενώ πέρυσι η τιμή του αυξήθηκε πάνω από 300%.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:56