search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:24
MENU CLOSE

Γαλλία: Με νόμο συναίνεση στο σεξ από τα 15 έτη και πάνω

11.02.2021 06:41
Γαλλία: Με νόμο συναίνεση στο σεξ από τα 15 έτη και πάνω - Media

Mία τολμηρή νομοθετική ρύθμιση πήρε η κυβέρνηση της Γαλλίας. Με νόμο η ηλικία συναίνεσης για σεξ ορίζεται στα 15 έτη.

Ταυτόχρονα θα προβλεφθεί η μη παραγραφή εγκλημάτων παιδεραστίας από τους γονείς ή άλλα πρόσωπα σε θέσεις ισχύος.

Το γαλλικό υπουργείο Δικαιοσύνης, σε ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε την κτηνώδη μεταχείριση των παιδιών «αφόρητη» και επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα ενεργήσει γρήγορα προκειμένου «να εφαρμόσει τις αλλαγές που προσδοκά η κοινωνία».

Η γαλλική νομοθεσία μέχρι πρόσφατα δεν όριζε ηλικιακό όριο για τη συναίνεση στη σεξουαλική πράξη, ενώ τον περασμένο μήνα η Γερουσία ψήφισε τον καθορισμό των 13 ετών ως όριο.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, η ερωτική πράξη με ανήλικο κάτω των 13 ετών θα θεωρείται έγκλημα, ενώ παρατείνεται ο χρόνος παραγραφής τέτοιων εγκλημάτων.

Η προσπάθεια καθορισμού κατώτατου ηλικιακού ορίου συναίνεσης στο σεξ απέκτησε στη Γαλλία νέα ορμή μετά τις αποκαλύψεις της αιμομεικτικής παιδεραστικής κακοποίησης στην οποία επέβαλε ο ακαδημαϊκός, διανοούμενος και πρώην ευρωβουλευτής Ολιβιέ Ντουαμέλ τον έφηβο γιο του υπουργού των κυβερνήσεων Φρανσουά Μιτεράν και Νικολά Σαρκοζί, Μπερνάρ Κουσνέρ.

Την αποκάλυψη έκανε η δίδυμη αδελφή του θύματος, Καμίγ Κουσνέρ, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της «La Familia Grande».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34