search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:10
MENU CLOSE

Κεραμέως: Η υπουργός που ένωσε Μητσοτάκη – Βελόπουλο αλλά και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης

12.02.2021 13:21
Κεραμέως: Η υπουργός που ένωσε Μητσοτάκη - Βελόπουλο αλλά και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης - Media

 

Με 166 «ναι» ψηφίστηκε επί της αρχής, από τη Νέα Δημοκρατία και την Ελληνική Λύση, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση το οποίο προβλέπει -μεταξύ άλλων- σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας που θα υπάγεται στην Ελληνική Αστυνομία.

Σε μία επίδειξη ισχύος η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως εν μέσω πανδημίας φέρνει ένα νομοσχέδιο το οποίο η ίδια βαφτίζει μεταρρύθμιση – που δεν είναι μιας και μιλάμε για απλή παρέμβαση, καθώς το διοικητικό πλαίσιο των πανεπιστημίων δεν αλλάζει αντιθέτως γίνεται πιο περίπλοκο – δημιούργησε το εξής πρωτοφανές φαινόμενο: ένωσε την κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική αντιπολίτευση με τους ειρηνόφιλους. 

Η κ. Κεραμέως είχε ευκαιρία να παγώσει προς το παρόν το νομοσχέδιο. Ναι, συμφωνούμε η Βουλή λειτουργεί και η Δημοκρατία δεν σταματά, αλλά γνώριζε και η ίδια προφανώς αλλά και η κυβέρνηση ότι το νομοσχέδιο αυτό θα οδηγούσε σε σύγκρουση με τους φοιτητές, τους καθηγητές και τα πολιτικά κόμματα. Μπορούσε να το καθυστερήσει γιατί δεν ήταν προϊόν διαλόγου. Η φοιτητική χρονιά του δεύτερου εξαμήνου θα γίνει ηλεκτρονικά. Η νέα φοιτητική χρονιά θα αρχίσει το Σεπτέμβριο. Δε μπορούσε να περιμένει μέχρι τότε; Να γίνει και καλύτερη ζύμωση και πιο ουσιαστικός διάλογος με τους φορείς; Μπορούσε. Η απάντηση είναι: Δεν ήθελε! 

Πριν από λίγα χρόνια ψηφίστηκε με 270 βουλευτές από την Ελληνική βουλή ο νόμος Διαμαντοπούλου, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, μετά από συνεννόηση με τα υπόλοιπα κόμματα. Αυτός ο νόμος που ξήλωσε στην συνέχεια ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είχε λύσει τα ζητήματα φύλαξης. Η Νέα Δημοκρατία που τότε είχε ψηφίσει επέλεξε τώρα να ψηφίσει μία αλλαγή που στήριξε η ίδια και η Ελληνική λύση του Βελόπουλου. Αυτή η σημειολογία δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά στο υπουργείο της Κεραμέως. Η Υπουργός μας δείχνει ξεκάθαρα τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τον διάλογο και τη συμμετοχή της σε αυτό.  

Η αλαζονεία της Υπουργού έρχεται πάλι στην πρώτη γραμμή, αφού η ίδια είναι το πρόσωπο που πίεζε – σύμφωνα με τα ρεπορτάζ – και το… επιτελικό κράτος για άνοιγμα των σχολείων σε όλες τις βαθμίδες. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό δύο εβδομάδες μετά. Το 10% των ημερήσιων κρουσμάτων είναι παιδιά έως 12 ετών. Και ενώ οι πάντες στην Ευρώπη συζητάνε για παράταση της σχολικής χρονιάς αλλά ακόμα και για «κατάργησή» της και ολοκλήρωση της τα Χριστούγεννα, εδώ δε γίνεται καν συζήτηση. 

Το μοντέλο που ακολουθεί ο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με σώμα που υπάγεται στην ελληνική αστυνομία να αλωνίζει μέσα στα πανεπιστήμια, δεν υπάρχει πουθενά. Τον Αύγουστο του 2019, ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι με την κατάργηση του ασύλου καταργείται και η ανομία στα πανεπιστήμια. Ενάμιση χρόνο μετά συνεχίσαμε να βλέπουμε μολότοφ στα πανεπιστήμια, συνεχίζουμε να βλέπουμε τέτοιες καταστάσεις. Τι συνέβη; 

Τον νόμο θα τον καταργήσει η ίδια η ζωή και πολύ φοβάμαι ότι η Νίκη Κεραμέως παρά τις όποιες σημαντικές πολιτικές φιλοδοξίες έχει, θα γίνει το αγκάθι της κυβέρνησης. Η υπουργός «τσαλακώνει» το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ με μηδενικό διάλογο φέρνοντας το νομοσχέδιο σε «νεκρό» χρόνο, ενώνει Μητσοτάκη – Βελόπουλο αλλά και σύσσωμα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:09