search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:53
MENU CLOSE

Πρόσφυγες σε Ελαιώνα-Σχιστό: Καταπλακώθηκαν οι σκηνές από τα χιόνια (pic/vids)

16.02.2021 12:53
Πρόσφυγες σε Ελαιώνα-Σχιστό: Καταπλακώθηκαν οι σκηνές από τα χιόνια (pic/vids) - Media

 

Με καθυστέρηση πολλών ωρών μεταφέρθηκαν τελικά στο δημοτικό γυμναστήριο του Ρουφ και σε κοινόχρηστα κοντέινερ αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν σε σκηνές του Ελαιώνα και οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, οι σκηνές στον Ελαιώνα «καταπλακώθηκαν και λύγισαν από το χιόνι», ενώ η θέρμανση είναι ανύπαρκτη.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του υπουργείου Μετανάστευσης, Μάνος Λογοθέτης, υπογραμμίζει ότι είναι σε εξέλιξη η μεταφορά περίπου 200 προσφύγων που διαμένουν προσωρινά σε σκηνές στον Ελαιώνα. Εκατόν είκοσι από αυτούς θα φιλοξενηθούν σε κοινόχρηστα κοντέινερ εντός του Ελαιώνα, ενώ περίπου 80 θα μεταφερθούν στο γυμναστήριο του Ρουφ του δήμου Αθηναίων.

Ανάλογη είναι εικόνα και στον καταυλισμό προσφύγων στο Σχιστό, που είναι απομονωμένο από οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή κι έχει πολύ κρύο σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Στον καταυλισμό διαμένουν, πολλά παιδιά μικρά σε ηλικία, βρέφη, έγκυες γυναίκες, πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και μαζί με αυτά έλλειψη στα βασικά κι αναγκαία είδη αξιοπρεπούς διαβίωσης

Μπορεί να είναι εικόνα χιόνι

Την ίδια ώρα, ο κ. Λογοθέτης επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στις δομές φιλοξενίας της Μαλακάσας, της Θήβας και των Οινοφύτων, όπου έχει πέσει πολύ χιόνι. Στη δομή της Μαλακάσας είναι σε εξέλιξη αποκατάσταση της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:53