search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:17
MENU CLOSE

Aττική: Χιλιάδες νοικοκυριά για δεύτερη μέρα χωρίς ρεύμα – Ποιοι δρόμοι είναι εκτός κυκλοφορίας

17.02.2021 10:01
Aττική: Χιλιάδες νοικοκυριά για δεύτερη μέρα χωρίς ρεύμα - Ποιοι δρόμοι είναι εκτός κυκλοφορίας - Media

 

Παρά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις, την ενεργοποίηση της Πολιτικής Προστασίας ακόμα και των δυνάμεων του Στρατού, η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός δεν έχουν ακόμα καταφέρει, σχεδόν 48 ώρες μετά, να αποκαταστήσουν τα σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης που παρατηρούνται σε πολλές περιοχές της Αττικής, κυρίως στο βόρειο τμήμα της.

Η κυβέρνηση επικαλείται την πτώση εκατοντάδων δέντρων, ότι ήταν πρωτοφανής η κακοκαιρία Μήδεια και άλλα αίτια ξένα από τις ευθύνες τις δικές της, του κρατικού μηχανισμού, αλλά και των αρμόδιων φορέων, όπως ο ΔΕΔΔΗΕ, η Νέα Οδός (όσον αφορά στη διατήρηση προσβάσιμης της ΕΟ Αθηνών-Λαμίας) κ.α. 

Εξοργισμένοι είναι από την άλλη οι κάτοικοι των περιοχών αυτών για το πάθημα αυτό, ενώ χθες έγινε viral η ανάρτηση του Στέφανου Μάνου που έγραφε ότι είναι «ήδη 36 ώρες χωρίς ηλεκτρικό άρα χωρίς θέρμανση και 12 ώρες χωρίς ύδρευση. Πληροφόρηση μηδέν. Έτσι φαντάζονται την κανονικότητα;»

Μετά από τη σημερινή τεχνική σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για την αποτίμηση της πορείας αποκατάστασης των προβλημάτων σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση που αντιμετωπίζουν περιοχές στην Αττική, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι «σήμερα μέχρι αργά το βράδυ η συντριπτική πλειονότητα των βλαβών θα έχει αποκατασταθεί, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Πρόσθεσε ότι απόλυτη προτεραιότητα είναι το ζήτημα της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, το οποίο έχει υποστεί συντριπτικές ζημιές μιας και εκατοντάδες δέντρα έχουν πέσει συμπαρασύροντας τα δίκτυα και ειδικά στο βόρειο και ανατολικό κομμάτι της Αττικής οι ζημιές είναι εκτεταμένες.

 

Σκληρές προσπάθειες ΔΕΔΔΗΕ-ΕΜΑΚ

Σύμφωνα με τον Ν, Χαρδαλιά, στον ΔΕΔΔΗΕ δουλεύονται παράλληλα η μέση με τη χαμηλή τάση και ταυτόχρονα 42 συνεργεία του στρατού, των ΕΜΑΚ, συνδράμουν στο έργο τους.

«Πρωτοφανή» χαρακτήρισε και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΔΗΕ Αν. Μάνος την κατάσταση με την οποία βρέθηκε αντιμέτωπος ο ΔΕΔΔΗΕ, τονίζοντας ότι τέτοια κατάσταση δεν έχει επαναληφθεί εδώ και δεκαετίες. Όπως είπε, «τα μέτωπα ήταν ανοιχτά σε όλη την Ελλάδα, Εύβοια, Κεντρική Ελλάδα, Ζαγόρι, Κρήτη, Βόρεια προάστια, στη συγκεκριμένη περίπτωση παραπάνω από 600 συνεργεία και 1500 εργαζόμενοι πανελλαδικά εργάζονταν στην αποκατάσταση των βλαβών».

Παράλληλα εξήγησε ότι όταν είναι 800 δέντρα σπασμένα στο δίκτυο, σημαίνει ότι κάθε δύο λεπτά ένα δέντρο σπάει, πέφτει πάνω στο δίκτυο και κάνει ζημιά.

Τεχνικοί ΔΕΗ: Ως το απόγευμα οι εργασίες

Μέχρι το απόγευμα θα έχει αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος ζημιών, ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Κώστας Μανιάτης, πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Όπως τόνισε ο κ. Μανιάτης, σήμερα είναι καλύτερη μέρα γιατί δεν συνεχίζονται τα καιρικά φαινόμενα οπότε δεν πέφτουν δέντρα και μέσα στη ημέρα, μέχρι το απόγευμα θα έχει αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων.

Επεσήμανε πως το μεγάλο πρόβλημα σχετικά με την ηλεκτροδότηση, βρίσκεται στην Εκάλη, στον Διόνυσο και τις γύρω περιοχές ενώ ανέφερε πως δεν καλέστηκε κανένας για να ελέγξει το δίκτυο.Παράλληλα, επεσήμανε πως η ζημιά είναι στο δίκτυο διανομής μεταφοράς ενέργειας.

Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα υδροδότησης

Αποκαταστάθηκε νωρίτερα η λειτουργία όλων των αντλιοστασίων της ΕΥΔΑΠ στην Αττική και υδροδοτούνται κανονικά τα νοικοκυριά. Οι μόνες βλάβες που παρατηρούνται στο δίκτυο είναι οι συνήθεις, διευκρίνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη της εταιρίας.

Για την αποκατάσταση της λειτουργίας των αντλιοστασίων η ΕΥΔΑΠ μετέφερε γεννήτριες, καθώς έχει διακοπεί τη ηλεκτρικό ρεύμα.

Άνοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας, πολλοί δρόμοι απροσπέλαστοι

Λόγω ύφεσης των καιρικών φαινομένων από ώρα 04:00 της 17/02/2021 δίνεται στην κυκλοφορία το τμήμα της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας από τη Γέφυρα Καλυφτάκη (Κηφισιά) έως τα όρια με τον Νομό Βοιωτίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. Σημειώνεται ότι από την Βοιωτία και πάνω η κυκλοφορία στην εθνική οδό διεξάγεται κανονικά.

Την ίδια ώρα, μεγάλο μέρος του εθνικού οδικού δικτύου παραμένει κλειστό, ενώ πολλά είναι τα σημεία στα οποία είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Δείτε σε ποιους δρόμους της Αττικής αλλά και της υπόλοιπης χώρας έχει διακοπεί η κυκλοφορία ή απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες. 

 

Τι ισχύει με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Μετά τις 7 το πρωί ξεκίνησαν σήμερα τα δρομολόγια των λεωφορείωνσε όσα το επιτρέψουν οι συνθήκες να πραγματοποιηθούν- αφού λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που επικράτησαν και χθες σε όλη την Αττική είναι αυξημένος ο κίνδυνος εμφάνισης παγετού κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία των συρμών του μετρό στη γραμμή 1 ( Πειραιάς – Κηφισιά). Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται πλέον κανονικά σε ολόκληρο το δικτυο από τον Πειραιά έως την Κηφισιά. Οι γραμμές 2 και 3 του μετρό λειτουργούν κανονικά, όπως και χθες, εκτός από το τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Τέλος, κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια του τραμ σε ολόκληρο το δίκτυο του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50