search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:07
MENU CLOSE

Σοκολατένια μπισκότα με σιρόπι που θυμίζουν μπράουνις

21.02.2021 11:32
browni-tadinda-islak-kurabiye.jpg

 

Θα λατρέψετε αυτά τα σιροπιαστά μπισκοτάκια από την Ανατολίτικη παράδοση που θυμίζουν μπράουνις και ταιριάζουν υπέροχα με το απογευματινό τσάι ή τον καφέ σας.

Υλικά

125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλιτζάνι τσαγιού (70 γραμμάρια) ζάχαρη άχνη

1 φλιτζάνι τσαγιού (60 γραμμάρια) λάδι

1 βανιλίνη ή ένα φακελάκι βανίλια

1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ

3 κουταλιές της σούπας κακάο

3 κούπες (330-390 γραμμάρια) αλεύρι γ.ο.χ.

1 αυγό

Για το σιρόπι

1 ποτήρι νερό

1 ποτήρι ζάχαρη

4-5 σταγόνες χυμό λεμόνι (προαιρετικά)

Για τη διακόσμηση

Τριμμένο ινδοκάρυδο ή φιστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση

Ετοιμάστε πρώτα το σιρόπι, βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη μαζί με το νερό για 6 λεπτά από τη ώρα που θα κοχλάσει, ανακατεύοντας σταδιακά. Ρίξτε 5-6 σταγόνες χυμό λεμονιού και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει καλά. Ύστερα ετοιμάστε τη ζύμη των μπισκότων. Βάλτε σε ένα μπολ το βούτυρο, το αυγό, το κακάο, τη ζάχαρη, το λάδι και τη βανίλια και ανακατέψτε τα καλά με μια κουτάλα. Προσθέστε σιγά – σιγά και το αλεύρι και ζυμώστε με τα χέρια μέχρι να έχετε μια ζύμη που δεν κολλάει. Ανάλογα με τις συνθήκες υγρασίας, τη θερμοκρασία αλλά και την ποιότητα του αλευριού μπορεί να μην χρειαστεί όλη την ποσότητα ή να χρειαστεί παραπάνω. Στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και πλάστε στρογγυλά μπαλάκια σε ομοιόμορφο μέγεθος μεγάλου καρυδιού που να χωράει στη χούφτα σας. Ψήστε τα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 10 λεπτά. Μην τα παραψήσετε γιατί θα σφίξουν πολύ. Μόλις ραγίσουν είναι έτοιμα αλλά μπορείτε να τα δοκιμάσετε και με μια οδοντογλυφίδα. Βυθίστε τα ζεστά (όχι καυτά) στο σιρόπι που έχει κρυώσει καλά και αποσύρετέ τα αμέσως σε μια πιατέλα. Διακοσμήστε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης ή τριμμένο ινδοκάρυδο. Είναι καλύτερα αν τα τοποθετήσετε στο ψυγείο!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:03