06/03/2021 20:19:40

Τρομακτικό βίντεο δείχνει πως διασπείρεται ο κορωνοϊός όταν μιλάμε (Video)

Τρομακτικό βίντεο δείχνει πως διασπείρεται ο κορωνοϊός όταν μιλάμε (Video)  - Media

 

Το βίντεο που έχει τραβηχτεί με ειδικές κάμερες είναι πραγματικά τρομακτικό.

Δείχνει πως διασπείρεται ο κορωνοϊός ενώ μιλάμε και πως ακόμη και όταν έχουμε κάποια απόσταση ο συνομιλητής μας κινδυνεύει. Και όλα αυτά ακόμη και όταν φοράμε μάσκα. 
Το πείραμα το έκαναν Ιάπωνες επιστήμονες και χρησιμοποίησαν εκτός από τις ειδικές κάμερες, καπνό και λέιζερ για να παρακολουθήσουν τη ροή του αέρα από όταν βγαίνει από το στόμα μέχρι να φτάσει στον συνομιλητή.

Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι οι οδοντίατροι, οι γιατροί και οι κομμωτές οι επαγγελματίες δηλαδή που έρχονται πολύ κοντά (ή και σκύβουν επάνω) από άλλους ανθρώπους κινδυνεύουν. Βέβαια όπως τονίζουν η χρήση μάσκας μειώνει κατά πολύ τον κίνδυνο να εισχωρήσει κάποιο μικροσωματίδιο στον οργανισμό. 


Η νέα μελέτη εφιστά την προσοχή και τονίζει πως ο κορωνοϊός μεταδίδεται ακόμη και με την ομιλία και δε χρειάζεται απλά να φταρνιστεί κάποιος ή να βήξει κοντά μας. Ουσιαστικά αρκεί να μιλήσει και εάν δεν φοράμε μάσκα, τότε κινδυνεύουμε.
Η ίδια μελέτη τονίζει πως οι ασπίδες προσώπου – χωρίς μάσκα -  δεν προσφέρουν καμία προστασία έναντι του κοροναϊού ειδικά όταν ένα μολυσμένο άτομο φτερνιστεί  κοντά, χωρίς μάσκα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.