search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:55
MENU CLOSE

Απίστευτο: Έμειναν χωρίς ρεύμα, πάγωσαν και χρεώθηκαν υπέρογκα για τις κλήσεις στον ΔΕΔΔΗΕ!

28.02.2021 20:56
Απίστευτο: Έμειναν χωρίς ρεύμα, πάγωσαν και χρεώθηκαν υπέρογκα για τις κλήσεις στον ΔΕΔΔΗΕ! - Media

 

«Φουσκωμένοι» λογαριασμοί έχουν αρχίσει να έρχονται σε κατοίκους των βορείων προαστίων της Αθήνας, όπου σημειώθηκαν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης κατά την επέλαση της «Μήδειας» με αποτέλεσμα κάποιοι να μείνουν χωρίς ρεύμα, επομένως και χωρίς θέρμανση, έως και επτά ημέρες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, οι πολίτες καλούσαν επανειλημμένα και απεγνωσμένα στον πενταψήφιο αριθμό του ΔΕΔΔΗΕ για να μάθουν τι συμβαίνει και περίμεναν σε αναμονή που μπορεί να ξεπερνούσε ακόμα και τη μισή ώρα. Όλη αυτή την ώρα χρεώνονταν!

Χιλιάδες καταναλωτές που πήραν στα χέρια τους λογαριασμούς σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και καλούνται τώρα να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για τις κλήσεις τους στο τηλεφωνικό κέντρο του ΔΕΔΔΗΕ. «Μας είχαν σε αναμονή και δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα. Παρόλα αυτά οι χρεώσεις προχωρούσαν κανονικά και δεν θεωρώ ότι ανταποκρίνονταν και στην κανονική τιμολόγηση» σημείωσε ένας από τους καταγγέλλοντες, μιλώντας στο OPEN TV.

Μάλιστα υπήρξε πολίτης που έμεινε χωρίς ρεύμα για 30 ώρες. Από τον λογαριασμό της κινητής του τηλεφωνίας φαίνεται ότι πραγματοποίησε πολλές κλήσεις στο 11500, δηλαδή τη γραμμή πληροφοριών του ΔΕΔΔΗΕ και χρεώθηκε 25 ευρώ που με τον ΦΠΑ έγιναν σχεδόν 32 ευρώ.

Σύμφωνα με πάντως με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται το OPEN, το ζήτημα των «φουσκωμένων» λογαριασμών που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες εξαιτίας της κακοκαιρίας έγινε γνωστό στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που έδωσε εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ να μην χρεωθούν οι πολίτες το κόστος των τηλεφωνημάτων στο 11500.

«Βρισκόμαστε σε συνεννοήσεις με τους παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας ώστε να αναλάβει πλήρως ο ΔΕΔΔΗΕ το κόστος των τηλεφωνημάτων των πολιτών στο 11500 τις ημέρες της κακοκαιρίας», αναφέρουν πηγές του ΔΕΔΔΗΕ. Το πώς θα αποφύγουν τη χρέωση οι πολίτες θα ανακοινωθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ μέσα στις επόμενες ημέρες και κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα 1 Μαρτίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:55