search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:30
MENU CLOSE

Νομικός πολιτισμός και πολιτικές σκοπιμότητες

01.03.2021 04:00
Νομικός πολιτισμός και πολιτικές σκοπιμότητες - Media

 

Η κυβέρνηση παίζει με την φωτιά στο θέμα Κουφοντίνα καθώς όπως φαίνεται έχει αποφασίσει να μην υποχωρήσει στο αίτημα του να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού όπως ορίζει ο νόμος.

Όλα δείχνουν ότι θα εξαντλήσει τα περιθώρια ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα να τον αφήσει να πεθάνει καθώς η λογική που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι δεν υποκύπτει τους εκβιασμούς και τις πιέσεις ενός ισοβίτη.

Κάποιοι ισχυρίζονται μάλιστα ότι πίσω από αυτή την τακτική υπάρχουν και μετρήσεις που δείχνουν ότι η κοινή γνώμη δείχνει ανοχή στην στάση της κυβέρνησης άρα ακόμα και αν ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν τα καταφέρει οι αντιδράσεις θα είναι περιορισμένες καθώς το θέμα από μόνο του είναι ιδιαίτερα βεβαρημένο.

Είναι τόσο δύσκολο που στην πραγματικότητα η ΝΔ πληρώσει τζάμπα τα τρολ για να ανεβάζουν τα εγκλήματα του Δημ. Κουφοντίνα προκειμένου να πείσουν την κοινή γνώμη ότι το μέγαρο Μαξίμου έχει δίκιο που ακολουθεί αυτή την τακτική. Οι πολίτες θυμούνται πολύ καλά γιατί έχει καταδικαστεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας όπως θα θυμούνται και ποιοι θα ευθύνεται στην περίπτωση που η ιστορία πάρει την χειρότερη τροπή.

Φυσικά όσοι έχουν πείσει τον πρωθυπουργό ότι αυτή είναι η καλύτερη στάση απέναντι στην απεργία πείνας και δίψας του Δημ. Κουφοντίνα δεν υπολογίζουν τις επιπτώσεις που θα εχει για την χώρα .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυνδυνευει να καταγραφεί στην σύγχρονη πολιτική ιστορία ως ο δέυτερος πρωθυπουργός μετα την Μάρκαρετ Θάτσερ ο οποίος επέτρεψε να πεθάνει ένας απεργός πεινάς μόνο και μόνο για να δείξει ότι η κυβέρνηση του έχει τσαμπουκά και τιμωρεί τους εγκληματίες.

Για την ώρα πάντως η κυβέρνηση επιχειρεί να ενοχοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ταυτίζοντας τον στις ανακοινώσεις της με την τρομοκρατία ξεχνώντας ότι και μέσα στην ΝΔ υπάρχουν φωνές οι οποίοι ζητούν το αυτονόητο. Την εφαρμογή του νόμου.

Και για όσους καλοπροαίρετα ή κακοπροαίρετα θέτουν το ερώτημα αν θα ήταν ίδιες οι αντιδράσεις απέναντι σε κάποιους άλλους φυλακισμένους –για παράδειγμα στα στελέχη της Χρυσής Αυγής – που θα αντιδρούσαν με τον ίδιο τρόπο, η απάντηση είναι ότι όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στον νόμο, με ότι αυτό σημαίνει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:29