search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:30
MENU CLOSE

ΟΑΣΑ: Εκτός τηλεματικής εδώ και 5 μήνες οι γραμμές που πέρασαν στα ΚΤΕΛ – Ταλαιπωρία για τους επιβάτες

01.03.2021 11:29
ΟΑΣΑ: Εκτός τηλεματικής εδώ και 5 μήνες οι  γραμμές που πέρασαν στα ΚΤΕΛ – Ταλαιπωρία για τους επιβάτες  - Media

Mίια απίστευτη ταλαιπωρία περιμένει καθημερινά τους επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Σε 59 γραμμές της ΟΣΥ, στις οποίες δρομολόγια διενεργούν τα ΚΤΕΛ κατόπιν σύμβασης με τον ΟΑΣΑ, δεν λειτουργεί η τηλεματική. Το αποτέλεσμα είναι οι επιβάτες όλων αυτών των γραμμών να ταλαιπωρούνται αφού περιμένουν με τις ώρες στις στάσεις χωρίς να γνωρίζουν πότε θα έρθει το λεωφορείο τους.

Έτσι πριν δύο βδομάδες, πολίτες που χρησιμοποιούν λεωφορειακές γραμμές σε Κηφισιά, Αχαρνές, Βαρυμπόμπη, Μάνδρα και άλλες περιοχές που πλήγηκαν από την ισχυρή χιονόπτωση της Μήδειας είχαν να αντιμετωπίσουν ένα πρόσθετο πρόβλημα στις μετακινήσεις τους: Οι λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν τις περιοχές αυτές βρίσκονται εδώ και 5 μήνες εκτός του συστήματος της τηλεματικής.

Από τον περασμένο Οκτώβριο η ΟΣΥ είχε ανακοινώσει ότι η εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού θα γίνει στα νέα λεωφορεία «σταδιακά» χωρίς ποτέ όμως, μέχρι και σήμερα, να έχει δοθεί κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, όπως αναφέρει το Athens Transport.

Αποτέλεσμα είναι η ζωντανή πληροφόρηση για τα δρομολόγια των λεωφορείων να έχει γίνει παρελθόν για τους επιβάτες των συγκεκριμένων γραμμών. Καθώς πρόκειται για δρομολόγια που κινούνται κατά βάση σε ημιαστικές περιοχές με χαμηλότερες συχνότητες από τις γραμμές εντός της πόλης, η λειτουργία της τηλεματικής ήταν για τους επιβάτες ένα πολύτιμο εργαλείο το οποίο πλέον στερούνται χάρη στην προβληματική (εκ του αποτελέσματος) συνεργασία μεταξύ των ΚΤΕΛ και του ΟΑΣΑ.

Υπενθυμίζεται πως η λειτουργία της τηλεματικής και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου προβλέπεται από τη σύμβαση που έχουν υπογράψει τα δύο μέρη.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50