search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:33
MENU CLOSE

Παυλάκης: Ο γιατρός που μιλά διαρκώς για… μούφα lockdown, ζητά «πειθαρχία» και εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση (Videos)

01.03.2021 11:34
Παυλάκης: Ο γιατρός που μιλά διαρκώς για... μούφα lockdown, ζητά «πειθαρχία» και εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση (Videos) - Media

 

Εσχάτως σε αρκετά κανάλια «φιγουράρει» ο κ. Γιώργος Παυλάκης, γιατρός, ερευνητής και επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωπίνων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνών για τον Καρκίνο στις ΗΠΑ, ο οποίος αναφέρεται με συχνότητα στο ελληνικό lockdown αποκαλώντας το… μούφα. 

Ο κ. Παυλάκης με τις τελευταίες δηλώσεις του διατυπώνει ίσως άθελά του υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς απέναντι στους συμπατριώτες του στην Ελλάδα, εγκαλώντας τους ότι κάνουν lockdown… μούφα! Το πιο αξιοπερίεργο δε για επιστήμονα που εδρεύει στις ΗΠΑ είναι ότι υπερασπίζεται με πάθος την παρούσα κυβέρνηση στην Ελλάδα και τις υγειονομικές επιλογές της.

Παυλάκης Γιώργος

«Να έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση»!

Ερωτηθείς σήμερα για την αύξηση των κρουσμάτων και τη μεγάλη πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, ο δρ Γιώργος Παυλάκης υποστήριξε, μέσω της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα Mega», ότι «είναι σίγουρο πως η Ελλάδα τα έχει πάει πολύ καλά σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν και πολλαπλάσιους πόρους. Να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της Ελλάδας, στον λαό και στην κυβέρνηση, ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση».

Σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την αποδοτικότητα των μέτρων, ο κ. Παυλάκης σημείωσε ότι «θα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε τα σωστά (…) Το να κατηγορούμε τα μέτρα, που είναι το μόνο πράγμα που έχει σώσει την Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο, είναι κακό, είναι τελείως λάθος. Τα μέτρα λειτουργούν».

Κι όμως τα ίδια τα στατιστικά στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν ότι πότε στη Θεσσαλονίκη, πότε στην Αττική, πότε στην Πάτρα και αλλού, τα «τυφλά» και καθολικά lockdown που επιλέγει ως πανάκεια και ως αποκλειστική «λύση» η κυβέρνηση ή μέτρα όπως η αναστολή του 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων για να βρεθούν οι ΜΕΘ που… λείπουν – έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας! – από το ΕΣΥ, όλα αυτά  αποτελούν «πειστήρια» ότι η πολιτική των περιοριστικών μέτρων και μόνο, δεν είναι αποτελεσματική. 

«Χρειάζεται ένα τίμιο lockdown δύο εβδομάδων»

Ο κ. Παυλάκης μίλησε για «πειθαρχία» και κάλεσε σε ένα… «τίμιο lockdown και να κρατηθεί από όλους» για δύο εβδομάδες ακόμα! «Να είναι «όλα κλειστά, ό,τι μπορεί να κλείσει, να το επιβάλλει η κυβέρνηση για δύο εβδομάδες».

 

Μα τέτοια μέτρα βιώνουν εκατομμύρια πολιτών επί βδομάδες ή και μήνες!

Επίσης ενώ μας καλεί να δείξουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ο ίδιος τονίζει ότι «τα νοσοκομεία στην Αττική είναι ένα βήμα πριν από την καταστροφή». Ποιος ευθύνεται για αυτό; Μήπως οι… άτιμοι οι ασθενείς; Υπάρχουν ευθύνες του υπουργείου Υγείας; Εγιναν οι απαιτούμενες προσλήψεις; Με την υλικοτεχνική υποδομή τι έγινε;

Επίσης ο γιατρός και ερευνητής από τις ΗΠΑ ενώ αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του παρέμβαση στους συνωστισμούς στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ή τους χώρους εργασίας και τις βιομηχανίες που λειτουργούν, επ αυτού δεν πρότεινε κάτι…

Οι αναφορές στις… μούφες

Πάντως και στις δύο προηγούμενες εμφανίσεις του σε κανάλια ο κ. Παυλάκης είχε κάνει λόγο για… μούφα lockdown.

Στις 26/2 μιλώντας στον ΣΚΑΙ είχε πει ότι «οποιαδήποτε χαλάρωση, με μαθηματική ακρίβεια σε ορισμένες εβδομάδες θα είναι τσουνάμι», είχε χαρακτηρίσει «μούφα» το lockdown λόγω της μη εφαρμογής του και όχι λόγω των μέτρων που προβλέπει.

Αλλά και δύο μέρες νωρίτερα, είχε σπεύσει να πει ότι «μόνο το πρώτο ήταν κανονικό lockdown – και για αυτό είχε αποτελέσματα. Όλα τα υπόλοιπα, και εδικά αυτό το τελευταίο, είναι μούφα», μιλώντας στο OPEN.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50