search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:44
MENU CLOSE

Μιανμάρ: Στο αίμα αθώων βάφτηκαν οι διαδηλώσεις κατά της χούντας (Video)

04.03.2021 10:43
Μιανμάρ: Στο αίμα αθώων βάφτηκαν οι διαδηλώσεις κατά της χούντας (Video) - Media

Δεν έχει τέλος το δράμα στη Μιανμάρ. Το αίμα αθώων ανθρώπων χύνεται από τη στρατιωτική χούντα. Μόνο χθες οι δυνάμεις καταστολής της χούντας άνοιξαν πυρ κατά διαδηλωτών σε πολλές πόλεις της Μιανμάρ, με τον μέχρι στιγμής απολογισμό των νεκρών να ανέρχεται σε 38 άτομα, σύμφωνα με την απεσταλμένη του ΟΗΕ Κριστίν Σράνερ Μπούργκενερ.

Πρόκειται για την πιο αιματηρή ημέρα μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος της 1ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την Κριστίν Σράνερ Μπούργκενερ.

Το ακόμα χειρότερο είναι ότι ανάμεσα στα θύματα φέρεται να βρίσκονται και δύο έφηβοι, όπως μεταδίδει το BBC.

Το αιματοκύλισμα σημειώθηκε μόλις μία ημέρα αφότου οι γειτονικές χώρες της Μιανμάρ κάλεσαν σε αυτοσυγκράτηση και προσφέρθηκαν να συνδράμουν για την επίλυση της κρίσης, που μαστίζει τη χώρα.

Η χούντα εμφανίζεται πιο αποφασισμένη από ποτέ να καταστείλει το μαζικό κίνημα κατά του πραξικοπήματος της 1ης Φεβρουαρίου, με το οποίο εκδιώχθηκε από την εξουσία η εκλεγμένη κυβέρνηση της Αούνγκ Σαν Σου Τσι.

 

«Προχώρησαν προς το μέρος μας και έριξαν δακρυγόνα, προχώρησαν ξανά και έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης» δήλωσε ο Σι Του Μάουνγκ, εκ των επικεφαλής του κινήματος των διαδηλωτών στην κεντρική πόλη Μινγκγιάν.

Διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους από σφαίρες της χούντας και στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, Μανταλάι, καθώς και στην κεντρική πόλη Μόνγιουα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν επίσης περίπου 300 διαδηλωτές κατά τη διάλυση των διαδηλώσεων στην Ρανγκούν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Myanmar Now.

Βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει μεγάλες ουρές από νεαρούς άνδρες, που στέκονται με τα χέρια στο κεφάλι, και τους βάζουν σε φορτηγά του στρατού καθώς αστυνομικοί και στρατιώτες φρουρούν. Το πρακτορείο Reuters δεν κατάφερε να επαληθεύσει τη γνησιότητα του βίντεο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:43