search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:10
MENU CLOSE

Αποζημίωση για μειωμένα ενοίκια: Δυνατότητα για νέες δηλώσεις COVID

10.03.2021 17:52
Αποζημίωση για μειωμένα ενοίκια: Δυνατότητα για νέες δηλώσεις COVID - Media

 

Νέα δήλωση COVID θα μπορούν να υποβάλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν λάβει αποζημίωση για τα μειωμένα ενοίκια από τον περασμένο Μάρτιο έως και σήμερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή”.

Αυτό προβλέπει το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ. Επίσης χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν λάβει αποζημίωση και μήνυμα από την εφορία που να τους εξηγεί τον λόγο για τον οποίο κόπηκαν, θα μπορέσουν να υποβάλουν εκ νέου δήλωση. Σημειώνεται ότι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων δεν κατάφεραν να υποβάλουν τη σχετική δήλωση καθώς εκ των υστέρων τους ενημέρωσαν ότι τροποποίησαν τον ΚΑΔ (από δευτερεύοντα σε πρώτο) με αποτέλεσμα να τους κουρέψουν τα ενοίκια μεταγενέστερα. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αρχικές ή διορθωτικές δηλώσεις. Ειδικότερα:

1.Για υποβολή αρχικών δηλώσεων COVID από ιδιοκτήτες ακινήτων που:
-Οι ενοικιαστές τους (της κύριας και φοιτητικής κατοικίας) δηλώθηκαν αναδρομικά από τους εργοδότες τους ως τελούντες σε αναστολή και τους ενημέρωσαν με πολύμηνη καθυστέρηση ότι δικαιούνται μείωση του μισθώματος την οποία τους επέβαλαν αναγκαστικά με παρακράτηση από τα επόμενα μισθώματα, αδιαφορώντας για το ότι η προθεσμία υποβολής δηλώσεων COVID από τους ιδιοκτήτες αυτούς είχε εν τω μεταξύ εκπνεύσει ή έχασαν τις προθεσμίες από έλλειψη ενημέρωσης ειδικά κατά τη πρώτη περίοδο μειώσεων.

2. Για υποβολή διορθωτικών δηλώσεων COVID που απορρίφθηκαν κυρίως διότι:
– Οι ενοικιαστές τους δεν τους είχαν γνωστοποιήσει ότι είχαν παραχωρήσει τη χρήση και εκμετάλλευση του ακινήτου τους σε τρίτους, συμβατικά ή και μη.
-Ανέγραψαν λανθασμένα ή με μικρή απόκλιση το ποσό του αρχικού (λόγω εν τω μεταξύ αναπροσαρμογής του) ή του μειωμένου ενοικίου ή συμπεριέλαβαν στο ποσό και το χαρτόσημο.
-Δήλωσαν λανθασμένα τη χρήση του ακινήτου τους.
-Δεν είχαν υποβάλει προηγουμένως δήλωση πληροφοριακών στοιχείων ότι η μίσθωση είναι ενεργή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50