search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:02
MENU CLOSE

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Πετροπόλεμος και ρίψη χημικών (Photos | Videos)

11.03.2021 13:20
Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Πετροπόλεμος και ρίψη χημικών (Photos | Videos) - Media

 

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν εκτεταμένη ρίψη χημικών και κρότων λάμψης, μετά την πορεία των φοιτητών οι οποίοι διαμαρτύρονται για την αστυνομική βία και το νομοσχέδιο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως που φέρνει σαρωτικές αλλαγές στα ΑΕΙ.

Ειδικότερα, η φοιτητική πορεία που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης έφτασε στην Εγνατία, στο ύψος της ΕΥΑΘ.

Εκεί συναντήθηκε με φραγμό της ΕΛ.ΑΣ.

Τότε, καθηγητές που συμμετείχαν στην πορεία έκαναν αίτημα προς τις αστυνομικές αρχές να αποσυρθεί ο φραγμός, όμως απερρίφθη.

Αμέσως μετά ξέσπασε ένταση, άγνωστοι πέταξαν πέτρες προς τα ΜΑΤ, τα οποία απάντησαν με χρήση χημικών και κρότους λάμψης. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί κυνήγησαν τους διαδηλωτές στους δρόμους της πόλης.

Επίσης, άγνωστοι πέταξαν στο οδόστρωμα κάδους.

Δείτε τα επεισόδια στο παρακάτω βίντεο από το 10:33 και μετά:

Η εκκένωση της πρυτανείας του ΑΠΘ

Στις 6:00 το πρωί της Πέμπτης, η αστυνομία προχώρησε σε εκκένωση της πρυτανείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), η οποία τελούσε υπό κατάληψη.

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε 33 προσαγωγές εκ των οποίων οι 19 ήταν φοιτητές. Από αυτές τις προσαγωγές οι 16 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Στη συνέχεα, με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι οι 16 συλληφθέντες.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους αφορά το αδίκημα της παράνομης παραμονής σε δημόσια υπηρεσία (168 παρ. 1 ΠΚ). Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, λόγω των περιορισμών για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, η εισαγγελική Αρχή αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι. Όταν η δικογραφία διαβιβαστεί στην εισαγγελία θα οριστεί ρητή δικάσιμος.

Στις 8:30 το πρωί, αστυνομικοί άρχισαν να σπρώχνουν διαδηλωτές και να τους επιτίθενται έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ), ενώ έκαναν χρήση χημικών.

Αρχικά, οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν μπροστά στη ΣΘΕ, όπου ανήρτησαν πανό και φώναζαν συνθήματα κατά της επιχείρησης της αστυνομίας, όπως «Με ΜΑΤ και βία δε γίνεται Παιδεία!».

Αστυνομικοί εμπόδισαν φοιτητές, συνδικαλιστές στα ΔΣ των συλλόγων και εργαζόμενους να μπουν στο ΑΠΘ, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:01