search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:04
MENU CLOSE

Μπάχαλο με την Τουρκία: Μετά το «όχι» για τα F-35 «ψάχνεται» για ρωσικά Su-35

11.03.2021 17:39
Μπάχαλο με την Τουρκία: Μετά το «όχι» για τα F-35 «ψάχνεται» για ρωσικά Su-35 - Media
 
Μπορεί πριν από λίγο καιρό η Άγκυρα να απέκλειε κάθε πιθανότητα αγοράς ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών, ωστόσο, φαίνεται ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει δραματικά και πλέον η Τουρκία φαίνεται ότι εξετάζει το ενδεχόμενο εξοπλισμού της από τη Μόσχα.
 
Τούρκοι αξιωματούχοι άρχισαν να υπαινίσσονται το ενδιαφέρον για ρωσικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του γενιάς 4+ μαχητικού Sukhoi Su-35 και του 5ης γενιάς μαχητικού Sukhoi Su-57, μετά τον εκτοπισμό της Άγκυρας από το πρόγραμμα F-35 της Lockheed Martin, εξαιτίας της αγοράς των S-400.
 
Η Τουρκία δεν αποκλείει την πιθανότητα αγοράς μαχητικών αεροσκαφών Su-35 και Su-57 της Ρωσίας, παρόλο που δίνει προτεραιότητα στη δημιουργία του δικού της, εγχώριου μαχητικού πέμπτης γενιάς, ανακοίνωσε ο υπουργός Βιομηχανίας Μουσταφά Βαράνκ.
 
«Εάν η Ρωσία διαθέτει ένα αεροσκάφος που ικανοποιεί τις τρέχουσες ανάγκες μας, εάν δεν υπάρχουν δυσκολίες με την εισαγωγή του στο σύστημά μας, τότε μπορούμε να το αγοράσουμε σίγουρα από τη Ρωσία ή κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης. Η προσέγγισή μας σε αυτό το ζήτημα δεν είναι κατηγορηματική και ανταγωνιστική», είπε ο Βαράνκ, μιλώντας στο τουρκικό Sputnik.

«Μπορεί να αγοράσουμε…»

Το θέμα της πώλησης Ρωσικών μαχητικών στην Τουρκία τίθεται τακτικά στις συναντήσεις των ηγετών των δύο χωρών, πρόσθεσε ο υπουργός. «Φυσικά, δίνουμε προτεραιότητα στην ανάπτυξη των ικανοτήτων της Τουρκίας που σχετίζονται με μαχητικά πέμπτης γενιάς. Αλλά αν η Ρωσία διαθέτει ένα αεροσκάφος που ικανοποιεί τις ανάγκες και τους στόχους μας, η Τουρκία θα το αγοράσει», δήλωσε ο Βαράνκ.
 
Ο υπουργός επιβεβαίωσε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις σχετικά με μια δεύτερη συστοιχία S-400 για την Τουρκία συνεχίζονται και ότι η Άγκυρα ενδιαφέρεται για την τεχνολογική συνεργασία και τη δυνατότητα μερικής τοπικής παραγωγής.
 
Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της Ουάσινγκτον να αποβάλλει την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35, ο υπουργός υποστήριξε ότι η κίνηση αυτή ώθησε την Άγκυρα να κινητοποιήσει την εγχώρια στρατιωτική της βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένου του τομέα των αερομεταφορών, για να προωθήσει έργα όπως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50