search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:22
MENU CLOSE

Επίθεση φιλίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη βάση της Ν.Δ.

21.10.2012 08:16
oldphotosaaaaa1350634576.jpg

Ζητείται… φιλότιμο! Αυτό αναζητούν οι Ανε­ξάρτητοι Έλληνες προκειμένου να μην πε­ράσει το νέο πακέτο μέτρων.

Ζητείται… φιλότιμο! Αυτό αναζητούν οι Ανε­ξάρτητοι Έλληνες προκειμένου να μην πε­ράσει το νέο πακέτο μέτρων. Τα στελέχη του κόμματος του Πάνου Καμμένου ευελπιστούν ότι, έστω και την τελευταία στιγμή, θα βρε­θούν βουλευτές και από τα τρία κόμματα που θα καταψηφίσουν τα νέα αιματηρά μέτρα, τα οποία θέλει να περάσει η κυβέρνηση τις προ­σεχείς ημέρες.
Στο στρατηγείο των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχουν καταλήξει στη διαπίστωση ότι η κυ­βέρνηση στην πραγματικότητα δεν διαπραγ­ματεύεται με την τρόικα και, αντίθετα με ό,τι πιστεύει ο πολύς κόσμος, η εμπλοκή είναι τε­χνητή. Δηλαδή υπάρχει μόνο διαφωνία για το πώς θα πεθάνει η χώρα. Με μαχαίρι ή πιστό­λι. Θεωρούν ακόμη ότι τα μέτρα αυτά είχαν συμφωνηθεί εξ αρχής και ότι απλώς η τρόικα, βλέποντας ότι το μοντέλο που πρότεινε δεν βγαίνει, απαιτεί κι άλλες δραματικές πε­ρικοπές.
Κρατούν ωστόσο αποστάσεις ασφαλείας από τη σκληρή αντιευρωπαϊκή γραμμή που εί­χε αρχικά εκφραστεί από κάποια στελέχη του κόμματός τους λέγοντας ότι «επ’ ουδενί πρέ­πει να χαθεί το ευρωπαϊκό προφίλ της χώρας ή να κινδυνεύσει η Ελλάδα να βγει από το ευρώ». «Αυτό που ζητάμε» λένε τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων «είναι ουσιαστική δια­πραγμάτευση από την αρχή προκειμένου να δοθεί και μια πολιτική λύση».
Εκφράζουν ακόμη την άποψη ότι αυτό το πακέτο δεν μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη κι αν περάσει από τη Βουλή, αφού οι πολίτες έχουν ήδη περάσει τα όρια αντοχής τους.
Υπενθυμίζουν επίσης πως στις 10 Ιουνίου ο Αντώνης Σαμαράς είχε υποσχεθεί ότι δεν θα κοπούν άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις, ενώ θα υπήρχαν μέτρα που θα ανακούφιζαν φο­ρολογικά τους Έλληνες πολίτες. «Αντί για όλα αυτά» έλεγαν στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλή­νων» «και οι μισθοί κόβονται και οι συντάξεις και φορολογική λαίλαπα έρχεται, χωρίς αυτή η κυβέρνηση να μπορεί να προτείνει ούτε ένα αναπτυξιακό μέτρο».
Ο Καμμένος έχει ζητήσει να έρθει σε επα­φή με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τον Γιώργο Προβόπουλο προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των διαπραγμα­τεύσεων, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν πάρει καμία απάντηση. Έτσι αναζητούν ερείσματα στη βάση της Ν.Δ., που φαίνεται να είναι φιλι­κή απέναντί τους, ενώ τα τελευταία εικοσιτε­τράωρα γίνεται προσέγγιση σε κάποιους βουλευτές της Ν.Δ. προκειμένου να κεντριστεί η… συνείδησή τους.
Η εντύπωση που έχουν αποκομίσει τα στε­λέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων από τις συ­ζητήσεις που έχουν στη Βουλή με τους συνα­δέλφους τους της Ν.Δ. είναι ότι πολλοί κυβερ­νητικοί βουλευτές θα βρεθούν σε δίλημμα, αφού, όπως λένε, αντιλαμβάνονται ότι με την ψήφο τους θα μπει ταφόπλακα στη χώρα και ο κόσμος θα δυστυχήσει ακόμη περισσότε­ρο. Παρ’ όλα αυτά δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος που θα έχει μια αρνητική ψήφος, η οποία μπορεί να κλονίσει σοβαρά την κυβέρ­νηση συνεργασίας.
Έτσι το επόμενο διάστημα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναμένεται να συνεχίσουν την επίθε­ση φιλίας προς τη βάση, τους βουλευτές και τα στελέχη της Ν.Δ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:22