search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:40
MENU CLOSE

Δένδιας: Λίγοι οι Χρυσαυγίτες αστυνομικοί

19.10.2012 12:38
Δένδιας: Λίγοι οι Χρυσαυγίτες αστυνομικοί - Media

Σε συνέντευξή του στους Financial Times υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί που διάκεινται φιλικά στη Χρυσή Αυγή είναι μεμονωμένοι.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, μετά τη σφοδρή κριτική  που δέχθηκε από την βρετανική εφημερίδα Guardian και το BBC που αφορά κυρίως στις διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με την Αστυνομία, αλλά και την πρακτική της ΕΛ.ΑΣ.
 
Σε συνέντευξή του στους Financial Times υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί που διάκεινται φιλικά στη Χρυσή Αυγή είναι μεμονωμένοι.

 
Παράλληλα εκφράζει την απόφασή του «να περιορίσει την ακροδεξιά βία», σημειώνει ωστόσο ότι  η «Αστυνομία δεν είναι γνώριμη με το φαινόμενο».
Σύμφωνα, με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης «βασικός αντίπαλος του φαινομένου της Χρυσής Αυγής είναι η εφαρμογή του νόμου· αν η αστυνομία είναι αποτελεσματική, η Χρυσή Αυγή δεν έχει λόγο ύπαρξης».

Χθες πάντως ο Νίκος Δένδιας διέψευσε το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian για το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο κρατούμενοι υπέστησαν βασανισμούς μέσα στη ΓΑΔΑ και συμπλήρωσε ότι θα υποβληθεί μήνυση μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
 
Την ίδια ώρα ο κ. Δένδιας έχει ανοικτό μέτωπο και με το BBC και συγκεκριμένα με τον δημοσιογράφο Πολ Μέισον.
Ο παρουσιαστής του Newsnight, της πιο διάσημης ειδησεογραφικής εκπομπής της Βρετανίας κατηγορεί τον κ. Δένδια ότι αποφεύγει να του παραχωρήσει συνέντευξη για το θέμα της Χρυσής Αυγής και για τις καταγγελίες Παναγιώταρου ότι η νεοναζιστική οργάνωση συνεργάζεται με την αστυνομία.
«Κύριε Δένδια δείτε το ρεπορτάζ! Θα το αγαπήσετε!», σημειώνει σαρκαστικά στο twitter ο Βρετανός δημοσιογράφος.
 
Ας σημειωθεί πως μετά από ανάλυση των αποτελεσμάτων των εκλογών, το ποσοστό που συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή σε τμήματα που ψηφίζουν αστυνομικοί εμφανίζεται ιδιαίτερα υψηλό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:40