search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:27
MENU CLOSE

Χτενίζουν την Κω για τον μικρό Ben

20.10.2012 07:33
Χτενίζουν την Κω για τον μικρό Ben - Media

Πριν από 21 χρόνια, τον Ιούλιο του 1991, ένα αγοράκι σχεδόν 2 ετών εξαφανίστηκε από την Κω ενώ έκανε διακοπές με τους γονείς του,  κοντά σε μια παλιά αγροικία που είχε ανακαινιστεί από τους παππούδες του.

Πριν από 21 χρόνια, τον Ιούλιο του 1991, ένα αγοράκι σχεδόν 2 ετών εξαφανίστηκε από την Κω ενώ έκανε διακοπές με τους γονείς του,  κοντά σε μια παλιά αγροικία που είχε ανακαινιστεί από τους παππούδες του.

Η εξαφάνιση του παιδιού είχε συγκινήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη αλλά – παρά τις προσπάθειες των αρχών και της οικογένειας, και τις πολλές θεωρίες – μέχρι σήμερα δεν υπήρχε κανέναν αποτέλεσμα σχετικά με την τύχη του «μικρού Ben». 


 
Είκοσι ένα χρόνια μετά, ομάδα Βρετανών εμπειρογνωμόνων βρίσκεται και πάλι στην Κω προκειμένου – σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία – να βρουν την σωρό του αγοριού και να κλείσουν έτσι, έστω και με δραματικό φινάλε, τον κύκλο αγωνίας της οικογένειας.  Μάλιστα, οι νέες έρευνες έχουν κεντρίσει και πάλι το παγκόσμιο ενδιαφέρον και την Βρετανική πολυμελή αποστολή ακολουθούν και δημοσιογράφοι απο το BBC, το SKY NEWS και το REUTERS.
 
«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τόσο τις Ελληνικές αρχές, όσο και την οικογένεια Needham. Ξέρω ότι έχουν περάσει 21 χρόνια αλλά και τι δεν θα έκανε ένας γονιός για να βρει το παιδί του;» δήλωσε ο Ματτ Φένγουικ, επικεφαλής της βρετανικής ομάδας ερευνών. 


 
Η νέα έρευνα, με την βοήθεια της αστυνομίας του South Yorkshire, επικεντρώνεται στο λιβάδι που περιβάλει το σπίτι που έμενε η οικογένεια Needham και από όπου εξαφανίστηκε το 1991 ο είκοσι ενός μηνών τότε Ben. 

Σύμφωνα με την τελευταία θεωρία,υπάρχει πιθανότητα ο Ben να έπεσε σε μια τρύπα κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών στην περιοχή και να θάφτηκε κατά λάθος. Μάλιστα το χωράφι αυτό χρησιμοποιείται ως χωματερή για μπάζα και οικοδομικά υλικά. Σύμφωνα πάντως με μία πρώτη εκτίμηση, ο χώρος δεν έχει ελεγχθεί συστηματικά και σωστά. 

Στις έρευνες χρησιμοποιούνται τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμοί γεωφυσικής εξέταση του εδάφους, τουλάχιστον δύο σκυλιά αναζήτησης – ειδικά εκπαιδευμένα στο να οσμίζονται ανθρώπινα λείψανα – και  τρισδιάστατος ανιχνευτής οστών.

Επιπλέον, ένας αρχαιολόγος του εγκληματολογικού τμήματος βρίσκεται μεταξύ των εμπειρογνωμόνων. 

 

Η μητέρα όμως του Ben, Kerry Needham , εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο γιος της είναι ζωντανός και παρακολουθεί με αγωνία τις νέες έρευνες των αρχών στο νησί, όπου έχει μεταβεί και η ίδια.

Σύμφωνα με την Daily Mirror, η 41χρονη Kerry εύχεται και αυτές οι έρευνες να αποβούν άκαρπες και δηλώνει: «Ο γιος μου απήχθη και είναι ακόμα ζωντανός. Αν βρουν τα κόκαλα του, η ζωή μου θα έχει τελειώσει».

Οι έρευνες θα διαρκέσουν μια εβδομάδα και –  αν υπάρξουν ευρήματα –  η ανάλυση θα γίνει στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Πηγή: www.real.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:26