search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:49
MENU CLOSE

Ο «Spiegel» μας

26.10.2012 09:04
Ο «Spiegel» μας  - Media

Μαζί με τις διαρθρωτικές αλλαγές, τις κάθετες και τις οριζόντιες, τις παντός καιρού, μαζί με την ανάπτυξη και την πρόοδο, τη σωτηρία μας, την επιμήκυνση, το κούρεμά μας, αυτό που πρέπει επειγόντως να αλλάξει είναι το σύνολο του πολιτικού μας συστήματος.

Μαζί με τις διαρθρωτικές αλλαγές, τις κάθετες και τις οριζόντιες, τις παντός καιρού, μαζί με την ανάπτυξη και την πρόοδο, τη σωτηρία μας, την επιμήκυνση, το κούρεμά μας, αυτό που πρέπει επειγόντως να αλλάξει είναι το σύνολο του πολιτικού μας συστήματος.
Κανένα από τα πρόσωπα που μας «σώζουν» δεν αξίζει να συνεχίσει την πολιτική του καριέρα, κανένα από τα κόμματα που μας εκπροσωπούν δεν είναι αντάξιο των θυσιών του λαού. Ενός λαού που υπομένει καρτερικά όλη αυτήν τη γενίκευση της κρίσης δίχως ανταλλάγματα, δίχως ελπίδα, δίχως αύριο.
Το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του έχει αποτύχει οικτρά και η μεγαλύτερη απόδειξη είναι το ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή είναι έργο των χεριών του, δημιούργημα των πράξεών του, είναι δικό του παιδί! Δεν είναι των απελπισμένων ψηφοφόρων, δεν είναι των εξαθλιωμένων συνανθρώπων μας της διπλανής πόρτας. Είναι αποτέλεσμα ενός διεφθαρμένου και ανίκανου πολιτικού συστήματος που αποτελείται από πρόσωπα γνωστά, πασίγνωστα, τα οποία παριστάνουν τους σωτήρες του έθνους.
Καμιά φορά, παρά την παραζάλη μας και τη μαύρη μας απελπισία, είναι χρήσιμο, με όση ψυχραιμία διαθέτουμε, να ακούμε κριτικά πάντα τη γνώμη των άλλων για μας. Μερικές φόρες λένε μεγάλες αλήθειες που ο θυμός και η εξαθλίωσή μας δεν μας επιτρέπουν να εκτιμήσουμε. Πριν από λίγες μέρες το «Spiegel» έγραφε – μάλιστα το σχολίασα στο περασμένο σημείωμα – για τον πρωθυπουργό της χώρας ότι εξακολουθεί να διορίζει φίλους του. Και είναι αλήθεια, μια αλήθεια που γνωρίζουμε. Ο Σαμαράς μπορεί να παριστάνει τον ιππότη, αλλά παραμένει βαθύτατα παλαιοκομματικός πολιτικός, ένας πολιτικός του ρουσφετιού, ένας ρουσφετολόγος. Φυσικά δεν είναι ο μοναδικός. Επανερχόμενο το «Spiegel» στην Ελλάδα και τους Έλληνες γράφει κάτι επίσης εύστοχο:
«Δεν υπάρχει καμία αντίρρηση να ελαφρυνθεί το βάρος της κρίσης για τους Έλληνες. Η έμφαση στους Έλληνες όμως, δηλαδή στην ταμία και τον γραφίστα, στον εκπαιδευτικό και την νοσοκόμα, επί παραδείγματι. Και αυτό επειδή ακριβώς εκείνοι υποφέρουν από την ύφεση και την ανεργία. Ωστόσο, η επιμήκυνση διευκολύνει την επιβίωση ενός επαγγέλματος κυρίως: των πολιτικών και ειδικότερα των κυβερνώντων στην Αθήνα. Και αυτοί δεν την αξίζουν».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:49