search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:49
MENU CLOSE

Πλημμυρίζει το Μανχάταν

29.10.2012 14:29
Πλημμυρίζει το Μανχάταν - Media

Εικόνες από σενάρια επιστημονικής φαντασίας στη Νέα  Υόρκη, όπου πριν ακόμη «χτυπήσει κανονικά» ο τυφώνας Σάντι,  το νότιο Μανχάταν άρχισε να πλημμυρίζει.

Εικόνες από σενάρια επιστημονικής φαντασίας στη Νέα  Υόρκη, όπου πριν ακόμη «χτυπήσει κανονικά» ο τυφώνας Σάντι,  το νότιο Μανχάταν άρχισε να πλημμυρίζει.
 
Οι αρχές χαρακτηρίζουν δραματική την κατάσταση και προειδοποιούν ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να καταστραφεί μεγάλο τμήμα των υποδομών της πόλης, αν συνεχίσει η άνοδος της στάθμης του νερού. Η μητρόπολη του κόσμου κινδυνεύει να μείνει χωρίς νερό, ρεύμα, αλλά και υπόγειες συγκοινωνίες, που εξυπηρετούν καθημερινά εκατομμύρια πολίτες. Ήδη έχουν σημειωθεί οι πρώτες διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση.

To πλήγμα του Σάντυ εκτιμάται ότι θα εκδηλωθεί τα μεσάνυχτα των ΗΠΑ προκαλώντας κύματα ύψους 3,5 μέτρων.
 
Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν επίσης ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για ισχυρή βροχόπτωση και ανέμους μεγάλης έντασης ακόμα και για χιονόπτωση κατά μήκος της πυκνοκατοικημένης ανατολικής ακτής των ΗΠΑ.
 
Διεθνείς πτήσεις έχουν ακυρωθεί και οι αεροπορικές εταιρείες Air France, British Airways και Virgin Atlantic καθηλώνονται την Δευτέρα προς και από τις πόλεις της Ανατολικής Ακτής, συμπεριλαμβάνομένων της Νέας Υόρκης, της Βαλτιμόρης, του Νιούαρκ, της Ουάσινγκτον, της Βοστόνης και της Φιλαδέλφειας.

Σε δηλώσεις του ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε είναι πιθανό να υπάρξουν επιπλοκές στην εκλογική διαδικασία αλλά προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση του Σάντι.
 
«Το θέμα των εκλογών αφορά την επόμενη εβδομάδα και θα ρυθμιστεί από την ίδια τη ζωή. Δε με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή το ζήτημα των εκλογών, αλλά το ζήτημα του να αντιμετωπίσουμε τον τυφώνα, να παράσχουμε σε όσους έχουν ανάγκη τα απαραίτητα και να βάλουμε την οικονομία και πάλι σε κίνηση, μετά το πέρας της καταιγίδας» ανέφερε ο Μπ. Ομπάμα.

 
Το προεκλογικό πρόγραμμα των δυο μονομάχων των προεδρικών εκλογών έχει ακυρωθεί «ως ένδειξη συμπαράστασης στους πλητόμενους από τον τυφώνα πολίτες» και εκφράζονται φόβοι διαταραχή της  ψηφοφορίας σε ορισμένες πολιτείες.

Θύμα του τυφώνα έπεσε και το εμβληματικό ιστιοφόρο ΗΜS Bounty το οποίο βυθίστηκε στις ακτές Βόρειας Καρολίνας με 2 μέλη του πληρώματος να αγνοούνται ενώ τα υπόλοιπα 16 απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια ελικοπτέρων της ακτοφυλακής.
 
Το ιστιοφόρο ναυπηγήθηκε το 1962 για τα γυρίσματα της ταινίας «Ανταρσία στο Μπάουντι» με τον Μάρλον Μπράντο, και είναι ακριβές αντίγραφο του πρωτότυπου πλοίου, ενώ χρησιμοποιήθηκε επίσης στα γυρίσματα της ταινίας «Πειρατές της Καραϊβικής».

Κλειστό είναι τη Δευτέρα και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ υπάρχει πιθανότητα να μη λειτουργήσει ούτε την Τρίτη.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50