search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:13
MENU CLOSE

Oι ταρζανιές της Χρυσής Αυγής

05.11.2012 22:00
oldphotossel.581351880334.jpg

Αν ήταν «απλοί πολίτες», θα τους είχαν μπουζουριάσει. Αν μάλιστα ήταν «ταραχοποιά στοιχεία», θα είχαν λάβει και τη δέουσα περιποίηση των αρμοδίων οργάνων για την τήρηση της τάξης, τα οποία θα επιλαμβάνονταν των υποθέσεών τους, ενδεχομένως και με υπερβάλλοντα ζήλο.

Αν ήταν «απλοί πολίτες», θα τους είχαν μπουζουριάσει. Αν μάλιστα ήταν «ταραχοποιά στοιχεία», θα είχαν λάβει και τη δέουσα περιποίηση των αρμοδίων οργάνων για την τήρηση της τάξης, τα οποία θα επιλαμβάνονταν των υποθέσεών τους, ενδεχομένως και με υπερβάλλοντα ζήλο. Οι εν λόγω κύριοι, όμως, δεν είναι «απλοί πολίτες». Είναι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και μπορούν να πουλούν τον τσαμπουκά τους – κατά κύριο λόγο σε αδύναμους και ανυπεράσπιστους – εκ του ασφαλούς. Τζάμπα μάγκες, δηλαδή…


Τα περιστατικά με πρωταγωνιστές των (εκ του ασφαλούς) νταήδων της Χρυσής Αυγής σχηματίζουν ήδη έναν κατάλογο ικανοποιητικού μεγέθους, ο οποίος είμαστε σίγουροι, δυστυχώς, ότι θα εμπλουτίζεται καθημερινά, όσο η νομοθεσία είναι τέτοια που δημιουργεί τρύπες και παράθυρα για να «κινούνται» οι βουλευτές του κόμματος με «λυμένα» χέρια για φασιστικούς χαιρετισμούς.
Αξίζει, λοιπόν, τον κόπο να παραθέσουμε αυτόν τον πρώτο επίσημο κατάλογο με τη σπουδαία τους δράση, έτσι όπως τον κατέθεσε στη Βουλή απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Δ. Κυριαζίδη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Αττικής και Θεσσαλονίκης αλλά και τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, έχουμε και λέμε λοιπόν:

Η λίστα των «άθλων»

• «Την 07-09-2012 στην περιοχή της Ραφήνας, από την αρμόδια Υπηρεσία της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 3 ημεδαπών ατόμων και λοιπών αγνώστων δραστών, οι 2 εκ των οποίων είναι Βουλευτές του εν θέματι κόμματος (Χρυσής Αυγής), για παραβίαση των άρθρων 175 (αντιποίηση), 189 (διατάραξη κοινής ειρήνης) και 382 (διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς) του Ποινικού Κώδικα (Π.Κ.) και υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

• Στο Αστυνομικό Τμήμα Αναβύσσου καταγγέλθηκε από 2 αλλοδαπούς ότι την 30-09-2012 και ώρα 13:00’ διερχόμενοι από το γραφείο της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής παρενοχλήθηκαν από ομάδα ατόμων μελών του ανωτέρω κόμματος και για το λόγο αυτό κλήθηκε η υπεύθυνη του γραφείου της Τοπικής Οργάνωσης για τις δέουσες συστάσεις.

• Την 05-10-2012 στο Λαύριο Αττικής (περιοχή Νεάπολη) σε πλυντήριο – λιπαντήριο αυτοκινήτων ιδιοκτησίας αλλοδαπού στάθμευσε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο. Από το συγκεκριμένο όχημα εξήλθαν 10 άτομα, ορισμένα εκ των οποίων φορούσαν μπλούζες με τα διακριτικά “Χρυσή Αυγή” και κουκούλες. Επίσης, έφεραν ρόπαλα και άλλα αντικείμενα και επιτέθηκαν σε παρευρισκόμενους εκεί υπαλλήλους και πελάτες, τραυματίζοντάς τους και προκαλώντας φθορές στο κατάστημα.

• Ο Δήμαρχος Σκύρου υπέβαλε καταγγελία απευθείας προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, σχετικά με απειλές που δέχθηκε από Βουλευτή Ευβοίας του ανωτέρω κόμματος στη Σκύρο και διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για παράβαση του άρθρου 333 (απειλή) Π.Κ., στο πλαίσιο της οποίας ο καταγγέλλων κατέθεσε ενόρκως ότι δεν επιθυμούσε τη δίωξη του Βουλευτή.

• Σε βάρος του Δήμαρχου Κορινθίων σημειώθηκαν τρία περιστατικά, τα οποία αφορούσαν στις αξιόποινες πράξεις της απειλής, της εξύβρισης, της φθοράς και της κακόβουλης βλασφημίας, με φερόμενους ως δράστες Βουλευτή και μέλη του εν λόγω κόμματος. Το πρώτο περιστατικό έλαβε χώρα την 28-07-2012, στα Εξαμίλια Κορινθίας, και υποβλήθηκε σχετική έγκληση γι’ αυτό, πλην όμως ο Βουλευτής δεν συνελήφθη λόγω βουλευτικής ασυλίας.

• Την 08-09-2012 έλαβε χώρα περιστατικό παραβατικής συμπεριφοράς στην περιοχή αρμοδιότητας της Αστυνομικής διεύθυνσης (Α.Δ.) Αιτωλίας με αναφερόμενους δράστες Βουλευτή και 9 μέλη του εν λόγω κόμματος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αντιποίηση κατά συναυτουργία και απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

• Την 08-09-2012 μέλη της Χρυσής Αυγής προκάλεσαν φθορές σε ένα πάγκο μικροπωλητή σε εμποροπανήγυρη στην περιοχή αρμοδιότητας της Α.Δ. Αιτωλίας και, ύστερα από προφορική ανώνυμη καταγγελία για το περιστατικό, υπεβλήθη αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, πλην όμως επειδή το περιστατικό δεν καταγγέλθηκε από τον μικροπωλητή ή τον σύλλογο μικροπωλητών, μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί από την Εισαγγελία σχετική παραγγελία για περαιτέρω ενέργεια.

• Την 03-10-2012 και ώρα 20:40’ εντός της πόλης των Σερρών έλαβε χώρα περιστατικό βίας σε βάρος ιδιώτη, για το οποίο σχηματίστηκε δικογραφία κατά 2 μελών της Χρυσής Αυγής, για παράβαση του άρθρου 309 Π.Κ. (επικίνδυνη σωματική βλάβη) και παράβαση του ν. 2168/1993 (παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία).

• Κατά διάρκεια των Βουλευτικών Εκλογών της 17-06-2012, στο 62ο Εκλογικό Τμήμα της Τ.Κ. Πετρίνας Λακωνίας, μετά το κλείσιμο της κάλπης, έλαβε χώρα περιστατικό βίας σε βάρος δικαστικής αντιπροσώπου, για το οποίο ενημερώθηκε η αρμόδια αστυνομική αρχή και αστυνομικοί προσήγαγαν ένα άτομο στο Αστυνομικό Τμήμα Κροκεών, το οποίο συνελήφθη για διατάραξη της εκλογής (αρ. 115 π.δ. 26/2012) και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης, πλην όμως η δικαστική αντιπρόσωπος δεν υπέβαλε έγκληση σε βάρος του, επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός της.

• Την 06-10-2012, κατά τη διάρκεια της “Πανθεσσαλικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας” στον Βόλο, όπου συμμετείχαν Βουλευτές και μέλη του εν λόγω κόμματος, έλαβε χώρα συμπλοκή σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος μεταξύ Βουλευτή του κόμματος αυτού και μέλους του. Ωστόσο, δεν υπεβλήθη έγκληση ούτε από τον Βουλευτή ούτε από το μέλος του κόμματος.

• Την 09-06-2012, έλαβε χώρα περιστατικό στη Βέροια, σε βάρος ιδιοκτήτη, πελατών και εγκατάστασης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος από ομάδα μελών του ανωτέρω κόμματος, τα οποία εκινούντο με δίκυκλες μοτοσυκλέτες και τα περισσότερα εξ αυτών φορούσαν κράνη. Προσήχθησαν στην αρμόδια αστυνομική υπηρεσία 8 άτομα, τα οποία συνελήφθησαν για παράβαση των άρθρων 308, 333, 361, 372 και 382 του Ποινικού Κώδικα και οδηγήθηκαν, συνοδεία αστυνομικών, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

•  Την 05-10-2012 αναφέρθηκε περιστατικό απειλής, εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμησης μέσω δικτύων κοινωνικής δικτύωσης από μέλος του εν θέματι κόμματος, σε βάρος συνδικαλιστή του Σωματείου εργαζομένων του καζίνου στο Ρίο, για το οποίο υπεβλήθη έγκληση και διενεργείται προανάκριση από την αρμόδια Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών».

Συμπέρασμα: Τα παραπάνω περιστατικά αποτελούν προφανώς μικρό κομμάτι της νέας οδυνηρής πραγματικότητας μέσα στην οποία «ξυπνά» ξαφνικά η ελληνική κοινωνία, μη μπορώντας να πιστέψει αυτά που βλέπουν τα μάτια της, έξω από θέατρα, σε τηλεοπτικά πλατό, σε πάγκους λαϊκών αγορών, αλλά και όσα ακούγεται να συμβαίνουν χωρίς να έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τους εν ασυλία (τζάμπα μάγκες) «βαθμοφόρους» της Χρυσής Αυγής και τους… παλικαράδες τους, οι οποίοι θα κλιμακώσουν την προκλητική τους δράση όσο η κοινωνία εξακολουθεί να τους αντιμετωπίζει με απάθεια, έκπληξη ή φόβο…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50