search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:36
MENU CLOSE

Πέρασαν με 153 «ναι» τα μέτρα

08.11.2012 05:30
Πέρασαν με 153 «ναι» τα μέτρα - Media

Υπερψηφίστηκαν τα μέτρα με την σχεδόν οριακή πλειοψηφία των 153 θετικών ψήφων. Όπως αναμενόταν αρκετοί βουλευτές της συμπολίτευσης δεν ακλούθησαν την κομματική γραμμή με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μπαράζ διαγραφών.

Υπερψηφίστηκαν τα μέτρα με την σχεδόν οριακή πλειοψηφία των 153 θετικών ψήφων. Όπως αναμενόταν αρκετοί βουλευτές της συμπολίτευσης δεν ακλούθησαν την κομματική γραμμή με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μπαράζ διαγραφών.

Εκτός ΠΑΣΟΚ βρίσκονται πλέον οι Κώστας Σκανδαλίδης ,Μάρκος Μπόλαρης, Άντζελα Γκερέκου, Θεόδωρος Παραστατίδης και Μιχάλης Κασσής.

Διαγραφή και στη ΝΔ που μετρά μόλις μία απώλεια, αυτή του Γιώργου Κασσαπίδη.

Σε δηλώσεις του μετά την ψήφιση των μέτρων ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως «Η Ελλάδα έκανε ένα μεγάλο και αποφασιστικό βήμα προς την ανάκαμψη» συμπληρώνοντας πως αυτό «ήταν απαραίτητο για να ξαναβρούμε δουλειά για τα παιδιά μας».

«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» δήλωσε εξερχόμενος του Κοινοβουλίου ο Γιάννης Στουρνάρας.

Παρόντες δήλωσαν στην ψηφοφορία οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, εκτός από τους Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρη Μουτσινά οι οποίοι καταψήφισαν.

Οι ψήφοι μετά την καταμέτρηση κατανεμήθηκαν ως εξής: 153 υπέρ, 120 «όχι» και 18 «παρών»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης λίγο μετά την διαγραφή του στην οποία αναφέρει πως «είναι επιβεβλημένο από αύριο κιόλας ο επανακαθορισμός των σχέσεων του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση και τις πολιτικές που ακολουθεί».

Δείτε αναλυτικά όλο το χρονικό της θυελλώδους συνεδρίασης της Βουλής

00:29 Πέρασαν με 153 «ναι» τα μέτρα

00:21 Εκτός Νέας Δημοκρατίας ο Γιώργος Κασσαπίδης που ψήφισε "παρών"

00:20 Μπαράζ διαγραφών στο ΠΑΣΟΚ με τους Κώστα Σκανδαλίδη ,Μάρκο Μπόλαρη, Άντζελα Γκερέκου, Θεόδωρο Παραστατίδη και Μιχάλη Κασσή να βρίσκονται πλέον εκτός κόμματος.

00:15 «Παρών» ψήφισε  ο Μάρκος Μπόλαρης του ΠΑΣΟΚ.

00:11 Συνεχίζεται η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή με τον Κ.Σκανδαλίδη να απουσιάζει ενώ η Άντζελα Γκερέκου ψήφισε  «παρούσα».«Οχι» επίσης ψήφισε όπως αναμενόταν και ο Θ. Παραστατίδης.

23:45 «Η κυβέρνηση διασφαλίζει την παραμονή τη χώρας στο ευρώ» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ενώ έκανε λόγο για επίθεση λαϊκισμού που δέχεται η κυβέρνηση εκ δεξιών και εξ αριστερών.
 
Στο τέλος της ομιλίας του υπουργού δημιουργήθηκε ένταση όταν ο κ. Βρούτσης είπε ότι καταθέτει τροπολογία.Η αντιπολίτευση αντέδρασε σφοδρά και ο προεδρεύουν της Βουλής Θανάσης Νάκος έκανε λόγο για «ατυχή διατύπωση του υπουργού» και πως πρόκειται για λεκτική διευκρίνηση.

23:29 «Εμείς με τις προσπάθειες μας διατηρούμε τη χώρα στο γκρουπ των πιο ισχυρών κρατών στον κόσμο […] και το κάνουμε με πλήρη συνείδηση» επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης.

23:15 Στην ανατροπή των συσχετισμών στην Ευρώπη βρίσκεται "το κλειδί" για την σωτηρία της χώρας ανέφερε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης.

23:05 «Τολμάτε να μας κατηγορείτε για τη φυγή εργοστασίων από την Ελλάδα. Εσείς δώσατε στους πλούσιους το αίμα του ελληνικού λαού» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. Νωρίτερα το λόγο πήρε για τρία λεπτά ο ανεξάρτητος βουλευτής Γ. Μιχελογιαννάκης.

22:50 Συνεχίζουν την απεργία τους οι υπάλληλοι της Βουλής. Με νεότερη ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Συλλόγου των υπαλλήλων της Βουλής δηλώνει ότι η απεργία συνεχίζεται διότι «ο εκβιασμός και τα επικοινωνιακά τερτίπια δεν θα περάσουν». Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι υπάλληλοι της Βουλής είναι ενταγμένοι στο ενιαίο μισθολόγιο από τον Οκτώβριο του 2011 και επιτίθενται στον υπουργό Οικονομικών πως κάνει σα να μην γνωρίζει τις μεγάλες μειώσεις που προέκυψαν με την ψήφιση και του νέου μειωμένου προϋπολογισμού της Βουλής «Δεν δεχόμαστε η εκτελεστική εξουσία να υποκαταστήσει και να καταργήσει τη νομοθετική, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας», αναφέρουν και ζητούν την «οριστική απόσυρση της τροπολογίας Στουρνάρα που καταλύει το αυτοδιοίκητο της Βουλής».

22:49 Την διαγραφή του χρέους με κούρεμα των ομολόγων που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα ζήτησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ενώ νωρίτερα έκανε συνεχείς ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό για εθνικά θέματα.

22:38 Επανήλθε στο θέμα των αμοιβών των υπαλλήλων της Βουλής, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ζητώντας έκτακτη σύσκεψη των προέδρων της Βουλής ώστε να αποφασίσει για το θέμα:«Κ. πρόεδρε της Βουλής. Συγκαλέστε αύριο το πρωί σύσκεψη προέδρων και μειώστε τους μισθούς των υπαλλήλων, αν υπάρχουν υπερβολές. Όχι όμως με εντολή του κυρίου διορισμένου υπουργού, του τραπεζίτη» ανέφερε.

22:30«Δεν παίζουμε με τη στρατηγική της χώρας για επιμέρους θέματα. Τώρα πρέπει να δώσουμε τη μάχη για την επιμήκυνση. Το μήνυμά μας είναι καθαρό. Άλλα τέτοια μέτρα δεν θα πάρει η χώρα» επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνοντας την ομιλία του σε μια ύστατη προσπάθεια εσωκομματικής συσπείρωσης.

22:35 Επανήλθε στο θέμα των αμοιβών των υπαλλήλων της Βουλής, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ζητώντας έκτακτη σύσκεψη των προέδρων της Βουλής ώστε να αποφασίσει για το θέμα:«Κ. πρόεδρε της Βουλής. Συγκαλέστε αύριο το πρωί σύσκεψη προέδρων και μειώστε τους μισθούς των υπαλλήλων, αν υπάρχουν υπερβολές. Όχι όμως με εντολή του κυρίου διορισμένου υπουργού, του τραπεζίτη» ανέφερε.

22:15 «Όποιοι νομίζουν ότι μπορούμε να εκβιάσουμε τους Ευρωπαίους δεν υπολογίζουν το πόσο ανορθολογική είναι η ευρωπαϊκή πολιτική και πόσο δύσκολο είναι το παιχνίδι με τη φωτιά που έχει φτιάξει το κακέκτυπο της Ελλάδας που δεν θέλει και δεν μπορεί» ανέφερε στη συνέχεια της μακροσκελούς ομιλίας του ο Ευ.Βενιζέλος.

21:55 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε στις αιχμές του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για την λίστα Λαγκάρντ, λέγοντας πως δεν έχει κάτι να κρύψει κατηγορώντας την ίδια ώρα τον Α. Τσίπρα ότι συγκαλύπτει αυτόν που έδωσε τη λίστα στον Κώστα Βαξεβάνη. Ο κ.Βενιζέλος ανέφερε ότι κακώς διώχθηκε ο δημοσιογράφος και δήλωσε ικανοποιημένος για την αθώωσή του.

21:47 Με «κατά μέτωπον» επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «πολιτική ένδεια» και απουσία επιχειρημάτων ενώ απέδωσε  την πρωτοβουλία του Α. Τσίπρα να ζητήσει εκλογές σε «προσπάθεια επίλυσης του εσωτερικού διχασμού του κόμματός του».

21:36 Επανήλθε στα κυβερνητικά έδρανα ο Α. Σαμαράς μετά από τις αναφορές Τσίπρα πως «ο πρωθυπουργός δεν κάθεται ούτε λίγα λεπτά στα έδρανα».
Επιστρέφοντας στη θέση του ο κ.Σαμαράς είπε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ «Την επόμενη φορά που θα πρέπει να μιλήσω στο εξωτερικό θα παίρνω την άδειά σας» με τον κ. Τσίπρα να απαντά «Χαίρομαι που θα ζητάτε την άδεια μου κύριε πρωθυπουργέ».

21:30 Αμέσως στην επίθεση πέρασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επικρίνοντας τον πρωθυπουργό για την επί μακρόν απουσία του από το Κοινοβούλιο αναφέροντας: « Κ. πρωθυπουργέ χαίρομαι που σας ξαναβλέπω σε αυτή την αίθουσα. Μαύρα μάτια κάναμε να σας δούμε».
 
Συνεχίζοντας το σφυροκόπημα ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό για παράτυπες προσλήψεις στο μουσείο της Ακρόπολης την εποχή που ήταν υπουργός πολιτισμού.
 
Στο στόχαστρο του μπήκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος τον οποίο πρότεινε ειρωνικά για την θέση του διαπραγματευτή με τις ελβετικές αρχές κάνοντας αναφορές στους χειρισμούς του σχετικά με τη λίστα Λαγκαρντ.

21:20 Έκκληση απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς στους βουλευτές να ψηφίσουν τα μέτρα και παράλληλα ευχαρίστησε του κυβερνητικούς του εταίρους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, για την στήριξη που παρέχουν στην κυβέρνησή του. 

21:05 «Για να σωθεί ένας λαός πρέπει να το θέλει ο ίδιος. Πρέπει να είναι ενωμένος προς τα μέσα και αξιόπιστος προς τα μέσα. Σήμερα ψηφίζουμε για το αν θα μείνουμε στην ευρωζώνη ή αν θα επιστρέψουμε στη δραχμή» υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενώ παράλληλα σημείωσε: «Παλεύω προσωπικά για να πάρουμε άμεσα παραπάνω από τα 31,5 δισ. ευρώ».

20:50«Κάποιοι επιχειρούν να πείσουν ότι τα εργασιακά είναι ένα δευτερεύον ζήτημα. Δεν είναι όμως αυτή η πραγματικότητα. Η υποτίμηση που δείχνουν και επιχειρούν κάποιοι για τα ζητήματα δείχνουν ότι δεν κατανοούν τη ζωή πολλών εργαζομένων που ζουν στα όρια ή κάτω από τα όρια της φτώχειας» ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης ενώ εμφανίστηκε αμετακίνητος στη θέση του για τα εργασιακά.

20:30 Αναφερόμενη στο πολυνομοσχέδιο η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα είπε πως στις περισσότερες πτέρυγες της Βουλής υπάρχει επιλεκτική ευαισθησία, ενώ ανέφερε πως στην αίθουσα ακούστηκαν φωνές και χύθηκαν δάκρυα ειλικρινή αλλά και κροκοδείλια.

20:20 «Το μεσοπρόθεσμο είναι υποχρέωση και αδήριτη αναγκαιότητα», είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, υποστηρίζοντας ότι  «Όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στη διάσωση της χώρας».«Όχι στις εξαιρέσεις και εσφαλμένα κεκτημένα», ανέφερε.

20:03 «Εσείς είστε οι φασίστες και οι δωσίλογοι. Ο γιος του κατοχικού πρωθυπουργού, Γ. Ράλλης ήταν αρχηγός της δικής σας παράταξης» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της Ν.Δ.ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής

19:55«ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, κρύβονται πίσω από το συνταγματικό ζήτημα στο θέμα των υπαλλήλων της Βουλής» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

19:40 Απέσυρε τελικά την επίμαχη τροπολογία για τους υπαλλήλους της Βουλής ο υπ. Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά από τις σφοδρότατες αντιδράσεις εντός του Κοινοβουλίου και λόγω της απεργίας των υπαλλήλων της Βουλής.
Ο Γ. Στουρνάρας είπε ότι η
 τροπολογία είναι αποκλειστική επιλογή της κυβέρνησης αλλά και απαίτηση της κοινωνίας. Κατηγόρησε επίσης τους Ανεξαρτήτους Έλληνες αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προστατεύουν τα κομματικά τους συμφέροντα ενώ χαρακτήρισε «αθλιότητες» τα όσα ειπώθηκαν περί τρόικας.Είπε τέλος πως θα επανέλθει στο ζήτημα με νομοτεχνική βελτίωση.

19:19 Ο πρόεδρος της Βουλής διέκοψε τη συνεδρίαση καθώς η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου. Προηγήθηκε η ένσταση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου επί της αντισυνταγματικότητας της τροπολογίας Στουρνάρα για τους υπαλλήλους της Βουλής οι οποίοι πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 7.
Αμέσως μετά έλαβε το λόγο ο πρόεδρος της Βουλής ο οποίος προανήγγειλε δήλωση του υπουργού οικονομικών μετά από επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό.
Στο βήμα ανέβηκε, άγνωστο για πιο λόγο, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς και μετά από μεγάλη ένταση ο πρόεδρος της Βουλής διέκοψε τη συνεδρίαση για δέκα λεπτά.

19:05 Άμεση απόσυρση της τροπολογίας Στουρνάρα για τους υπαλλήλους της Βουλής ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε «Καισαρίσκο» τον υπουργό Οικονομικών που όπως είπε «θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω του Κανονισμού της Βουλής».

19:02 Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, αλλά και με τη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ θανάση Παφίλη, οι υπάλληλοι της Βουλής βρίσκονται σε απεργία από τις 7 το βράδυ.

18:37 «Η τρόικα βλάπτει σοβαρά τη Δημοκρατία. Η τροπολογία δεν είχε καν την υπογραφή Στουρνάρα. Οποιαδήποτε τροπολογία αντιβαίνει στο αυτοδιοίκητο της Βουλής, είναι αντισυνταγματική. Καλούμε τον πρόεδρο της Βουλής να έρθει και να πάρει θέση» είπε σε πολύ έντονο ύφος για την τροπολογία Στουρνάρα που αφορά τους υπαλλήλους της Βουλής ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ, Νότης Μαριάς

18:30 Μεγάλη ένταση στη Βουλή αυτή τη στιγμή, για μια τροπολογία Στουρνάρα, που δεν ήταν σε γνώση των βουλευτών. Σφοδρές αντιδράσεις από την Ζ. Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ και τον Β. Καπερνάρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

17:53  «Υποκλίνομαι στην ικανότητα γνώσης των βουλευτών της πλειοψηφίας, που έχουν διαβάσει ολόκληρο το νομοσχέδιο. Θα δώσετε εξετάσεις στον ελληνικό λαό γι' αυτά που θα ψηφίσουμε ή δεν θα ψηφίσουμε» ανέφερε ο βουλευτής των ‘’Ανεξάρτητων Ελλήνων’’, Παύλος Χαϊκάλης

17:40 Ο βουλευτής της Χ.Α. Γιώργος Γερμενής επιτέθηκε στην κυβέρνηση γιατί όπως είπε «διέλυσε την εθνική άμυνα» και μετά έστρεψε τα πυρά του κατά του Ευ. Βενιζέλου για τη «λίστα Λαγκάρντ».Ο επονομαζόμενος «Καιάδας» καταφέρθηκε και κατά του Α. Γεωργιάδη: «Μιλάτε και εσείς που φοράτε ρολόι ρόλεξ που κάνει 7.000 ευρώ» είπε.

17:15 Ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος δήλωσε πως «ούτε η Χρυσή Αυγή ούτε και Αριστερά θέλουν εμφύλιο πόλεμο» και συνέχισε λέγοντας ότι επιζητά την ενότητα του ελληνικού λαού και πως εχθροί της χώρας είναι οι διεθνείς τοκογλύφοι.

16:45  «Καλό το παραμύθι σας κύριε Στουρνάρα, αλλά δεν σας πιστεύει κανείς», ανέφερε στην ομιλία της η Θεοδώρα Τζάκρη από το ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας ωστόσο ότι θα υπερψηφίσει. «Ψηφίζω τα μέτρα με το πιστόλι στον κρόταφο. Είναι η τελευταία φορά». Χαρακτήρισε τον κ. Στουρνάρα «υπάλληλο του ΣΕΒ».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και καλεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς να μη συνταχθούν με το μέτωπο του μνημονίου, ως δορυφόροι του κ. Σαμαρά.
 
"Συνταχθείτε, έστω και τώρα, στο πλάι του λαού για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της κοινωνίας. Η ευθύνη απέναντι στην πατρίδα και το λαό είναι πάνω από κάθε εφήμερη κομματική πειθαρχία Σας καλούμε να μην ψηφίσετε τα μέτρα και τον προϋπολογισμό. Σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος της ιστορικής σας ευθύνης και να συμβάλλετε στη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο λαό", καταλήγει η ανακοίνωση.

13.50 «Συμφωνώ με τον Γλέζο ο οποίος είπε πως όποιος δανείζεται χάνει μέρος της εθνικής του κυριαρχίας» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Αδ. Γεωργιάδης

13.40  Καταμετρήθηκαν οι ψήφοι με αποτέλεσμα μεταξύ 217 ψηφισάντων βουλευτών, 47 «ναι» και 170 «όχι» στην αντισυνταγματικότητα του πολυνομοσχεδίου. Επομένως, η ένσταση απορρίφθηκε και συνεχίζεται η συζήτηση για την ψήφιση των νέων μέτρων λιτότητας.

13.00 Τελικά πραγματοποιείται η ονομαστική ψηφοφορία, στην οποία δεν συμμετέχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν από την αίθουσα της ολομέλειας.

12.45 Παρέμβαση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου

12.30  Συνεχίζει να είναι τεταμένη η ατμόσφαιρα στη Βουλή αφού, αν και υπήρξε διακοπή σχεδόν μίας ώρας στη συνεδρίαση, η ονομαστική ψηφοφορία για την ένσταση αντισυνταγματικότητας που έχουν υποβάλλει ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν έχει γίνει ακόμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποσύρει την ένσταση και κάνει λόγο για «εκφυλισμό» της Βουλής αφού «με βάση τον κανονισμό, το αίτημα που κατετέθη για ονομαστική ψηφοφορία, έπρεπε να γίνει εντός του ορίου που ορίζει ο κανονισμός και όχι μετά από μία ώρα και δέκα λεπτά. Αποσύρουμε την πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία, γιατί είμαστε θεατές του εκφυλισμού της Βουλής». Το παράδειγμά του ακολούθησε και ο επικεφαλής των Αν.Ελ. Πάνος Καμμένος.

11.30 Από τις 10 το πρωί έχει ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Διακοπή για μισή ώρα της διαδικασίας λόγω της διενέργειας ονομαστικής ψηφοφορίας για την ένσταση αντισυνταγματικότητας που υπέβαλαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Ένταση υπήρξε στην αίθουσα λόγω της αρχικής απόρριψης της ένστασης αντισυνταγματικότητας από τον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.


11.00
Όσον αφορά τη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής, δεδομένες πρέπει να θεωρούνται οι 127 θετικές ψήφοι των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Από το ΠΑΣΟΚ υπάρχει η γραμμή στήριξης των μέτρων, ενώ στη ΔΗΜΑΡ η κεντρική απόφαση είναι «παρών» στο νομοσχέδιο των μέτρων και «ναι» στον προϋπολογισμό.
 
Κάθετη είναι η διαφωνία ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητων Ελλήνων και Κομμουνιστικού Κόμματος.

10.30 Αργά το βράδυ της Τρίτης ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με το πακέτο των νέων μέτρων, έπειτα από 11 ώρες συνεδρίασης και σκληρή κόντρα με την αντιπολίτευση.
 
Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με την στήριξη των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και πήρε το δρόμο προς την Ολομέλεια, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προωθεί μέτρα που δεν τόλμησαν να εφαρμόσουν ούτε καν οι κατοχικές κυβερνήσεις.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50