search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:11
MENU CLOSE

FTD: Τον Δεκέμβριο η επόμενη δόση στην Ελλάδα

07.11.2012 13:46
FTD: Τον Δεκέμβριο η επόμενη δόση στην Ελλάδα - Media

Για εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα πιθανόν στις αρχές Δεκεμβρίου κάνουν λόγο, σε σημερινό τους δημοσίευμα, οι Financial Times Deutschland.

Για εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα πιθανόν στις αρχές Δεκεμβρίου κάνουν λόγο, σε σημερινό τους δημοσίευμα, οι Financial Times Deutschland.

Επικαλούμενη κοινοτικές πηγές, η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου «δεν θα υπάρξει ακόμα έγκριση της επόμενης δανειακής δόσης για την Ελλάδα» και ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον άλλη μία συνεδρίαση, επειδή τα εθνικά κοινοβούλια στη Γερμανία και σε άλλες χώρες πρέπει να εγκρίνουν τις όποιες αλλαγές.

«Μια επιπλέον συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη το απόγευμα δεν τελεσφόρησε, επειδή η τρόικα δεν είχε συμφωνήσει ακόμα με την ελληνική κυβέρνηση σε όλες τις λεπτομέρειες των σχεδιαζόμενων μεταρρυθμίσεων. Η ελληνική πλευρά προσπάθησε να πάρει πίσω πάλι ορισμένες δεσμεύσεις της, ανέφεραν κύκλοι της τρόικας», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Επισημαίνεται επίσης ότι παρά τις περικοπές, το ελληνικό χρέος θα αυξηθεί συνολικά πολύ περισσότερο απ' ό,τι υπολογιζόταν στις αρχές του 2012 και προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του, βολιδοσκοπούνται μέτρα όπως η μείωση των επιτοκίων, που θα οδηγήσουν σε απώλειες για τις χώρες-δανειστές.
 
Πηγή: www.naftemporiki.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:07