search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:03
MENU CLOSE

ΧΑΜΑΣ: «Άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως»

14.11.2012 15:40
ΧΑΜΑΣ: «Άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως» - Media

Κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή μετά το θάνατο του διοικητή του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη Γάζα.

Κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή μετά το θάνατο του διοικητή του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη Γάζα.
 
Η ισραηλινή αεροπορία συνεχίζει να πλήττει στόχους στη Γάζα ενώ η Χαμάς ετοιμάζεται για αντίποινα καθώς ανακοίνωσε ότι η δολοφονία του «άνοιξε τις πύλες της κολάσεως»
 
Ο διοικητής του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς Αχμέντ Αλ-Τζααμπάρι (φωτό,δεξιά) σκοτώθηκε όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε(φωτό) επλήγη από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα.
 
Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι ο αρχηγός του στρατιωτικού της σκέλους σκοτώθηκε μαζί με έναν ακόμα επιβάτη από ισραηλινό πύραυλο που έπληξε το αυτοκίνητό τους. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ο δεύτερος νεκρός ήταν ο υποδιοικητής.


 
Η υπηρεσία πληροφοριών εσωτερικού του Ισραήλ, Σιν Μπετ, επιβεβαίωσε ότι πραγματοποίησε την επίθεση, αναφέροντας ότι σκότωσε τον Τζααμπάρι λόγω της «δεκαετούς τρομοκρατικής του δραστηριότητας».
 
Πρόκειται για τον πλέον υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Χαμάς που σκοτώνεται σε τέτοιου είδους επίθεση εδώ και τέσσερα χρόνια, από την ισραηλινή εισβολή στη Γάζα.
 
«Ο Τζααμπάρι ήταν υπεύθυνος για την χρηματοδότηση και την καθοδήγηση στρατιωτικών επιχειρήσεων και επιθέσεων κατά του Ισραήλ. Η εξουδετέρωσή του σήμερα είναι ένα μήνυμα προς τους αξιωματούχους της Χαμάς στη Γάζα ότι αν συνεχίσουν να προωθούν την τρομοκρατία κατά του Ισραήλ, θα πληγούν», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Σιν Μπετ.

Στο μεταξύ ο Ισραηλινός στρατός διέρρευσε βίντεο από την στιγμή της επίθεσης σημειώνοντας πως θα συνεχίσει να πλήττει στόχους που πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά Ισραηλινών πολιτών. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:03