search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:18
MENU CLOSE

Η Bundesbank μιλά για κούρεμα

16.11.2012 13:27
Δυσκολίες στη γερμανική οικονομία προβλέπει η Μπούντεσμπανκ - Media

Ανοιχτό άφησε για πρώτη φορά το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους ο πρόεδρος της Bundesbank Γιενς Βάτμαν, ενώ παράλληλα ανοιχτό άφησαν το ζήτημα ο Γάλλος και ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών. 

Ανοιχτό άφησε για πρώτη φορά το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους ο πρόεδρος της Bundesbank Γιενς Βάτμαν.
 
Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας είπε ότι το ερώτημα για το αν η χώρα μας θα χρειαστεί νέα απομειώση του χρέους της παραμένει ανοιχτό, αλλά κάτι τέτοιο θα μπορεί να γίνει μόνο όταν εφαρμοστούν όλες οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις είπε ο Βάιτμαν, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung στο Βερολίνο.
 
«Θεωρώ ότι παραμένει ανοικτό το ερώτημα το αν θα προκύψει η ανάγκη για κούρεμα του χρέους», είπε.
«Τίθεται το ερώτημα εάν η καλή πίστη που δείχνεις (με το κούρεμα) θα δώσει τα σωστά κίνητρα, ή αν δεν θα έχει κανένα νόημα να υπάρξει κούρεμα, που θα χρειαστεί εν τέλει για να ανακτηθεί η πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίου για όταν θα εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα ανοιχτό άφησαν το ενδεχόμενο νέου κουρέματος με δηλώσεις τους οι υπουργοί Οικονομικών Γαλλίας και Ιταλίας, Πιερ Μοσκοβισσί και Βιτόριο Γκρίλι αντίστοιχα
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:17