search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:18
MENU CLOSE

«Παρών» και με τους όρους του δηλώνει ο Μάριο Μόντι.

23.12.2012 20:06
«Παρών» και με τους όρους του δηλώνει ο Μάριο Μόντι. - Media

Αν και κατέστησε σαφές ότι δεν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του Φεβρουαρίου, ο «Προφεσόρε» δήλωσε «παρών» αν του ζητηθεί από πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την ατζέντα του, να τεθεί επικεφαλής της επόμενης κυβέρνησης.

Αν και κατέστησε σαφές ότι δεν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του Φεβρουαρίου, ο «Προφεσόρε» δήλωσε «παρών» αν του ζητηθεί από πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την ατζέντα του, να τεθεί επικεφαλής της επόμενης κυβέρνησης.
Δήλωσε επίσης ότι θα περιμένει τις αντιδράσεις των κομμάτων στο μανιφέστο που θα τους παρουσιάσει και δεν παρέλειψε να τονίσει ότι  «θα ήταν διατεθειμένος να αναλάβει, εκ νέου, πρωθυπουργός, με όποιον στηρίξει την ατζέντα αυτή, αλλά, πάντα υπό τους όρους του».  Η δήλωση Μόντι θα μπορούσε επίσης να ερμηνευθεί ως έμμεσο μήνυμα  στο κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα να αποσύρει την υποψηφιότητα του γραμματέα του, Πιερλουίτζι Μπερσάνι για την πρωθυπουργία και να διαλύσει την συμφωνημένη συνεργασία του με το κόμμα «Αριστερά και Ελευθερία», που εκφράζει την αντίθεσή του στη συνέχεια της αυστηρής οικονομικής πολιτικής.
Tα κύρια σημεία του «μανιφέστου Μόντι» προβλέπουν την συνέχιση της μέχρι τώρα πολιτικής γραμμής, συνέπεια στις δεσμεύσεις που ανέλαβε η χώρα με την Ευρώπη, νόμους κατά της διαφθοράς και του ασυμβίβαστου πολιτικής και επιχειρηματικής δράσης, φορολογική μεταρρύθμιση, ουσιαστικότερη παρουσία των γυναικών στην πολιτική και τόνωση της «πράσινης οικονομίας».
 
Αναφερόμενος στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Μόντι δήλωσε ότι «δεν μπορεί να κατανοήσει τον ειρμό της σκέψης του» και ότι «μόνον κάποιοι ηλίθιοι μπορούν να πιστεύουν ότι υπό τις συνθήκες μίας τέτοιας κρίσης θα ήταν δυνατόν να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη». Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι «δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να καταργηθεί ο φόρος ακίνητης περιουσίας», κάτι που αποτελεί  βασική προεκλογική δέσμευση του Καβαλιέρε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50