search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:18
MENU CLOSE

Παυλίνα Βουλγαράκη: Η ψυχολόγος που τραγουδάει τα μπλουζ

10.01.2013 22:00
Παυλίνα Βουλγαράκη: Η ψυχολόγος που τραγουδάει τα μπλουζ - Media

Υπέγραψε την πρώτη αφίσα της ως PAVLINA V. Δεν ήθελε το όνομά της να συνδεθεί με τίποτε άλλο εκτός από τη μουσική και τα τραγούδια που ερμηνεύει.

Υπέγραψε την πρώτη αφίσα της ως PAVLINA V. Δεν ήθελε το όνομά της να συνδεθεί με τίποτε άλλο εκτός από τη μουσική και τα τραγούδια που ερμηνεύει. Γιατί η Παυλίνα Βουλγαράκη δεν είναι απλώς μια νέα και ενδιαφέρουσα «άφιξη» στους κόλπους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής. Είναι ένα 22χρονο κορίτσι που επιχειρεί να αυτοπροσδιοριστεί κάνοντας το πρώτο καλλιτεχνικό βήμα της, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν θα κριθεί μόνο για το ταλέντο της. Κι αυτό διότι ανήκει στην κατηγορία των παιδιών γνωστών πολιτικών οικογενειών, τα οποία τολμούν να σταθούν στα δικά τους πόδια και να αναμετρηθούν με προκαταλήψεις που καραδοκούν στη γωνία…
Για την Παυλίνα το τέλος του 2012 ήταν η δική της αρχή στη μουσική, με εξαίρεση ένα live της το 2011. Εκτός από τις εβδομαδιαίες εμφανίσεις της στο «Σταυρός του Νότου Club», το φετινό σχεδόν τρίωρο live της, λίγο πριν από τις γιορτές, τα είχε όλα. Πολύ καλές – και δύσκολες – επιλογές τραγουδιών, από ροκ μπαλάντες, μπλουζ, φανκ, «σκληροπυρηνικές» ροκιές μέχρι Χατζιδάκι και ελληνικό «έντεχνο» και από τολμηρές ενορχηστρώσεις και αυτοσχεδιαστικές εκπλήξεις των εμπλουτισμένων House Band μέχρι γκεστ εμφανίσεις και πλήθος νεαρόκοσμου που γέμισε ασφυκτικά τον χώρο υποστηρίζοντας ενθουσιωδώς την performance ώς το τέλος. Η πρωτοεμφανιζόμενη ερμηνεύτρια, μετά το αναμενόμενο αρχικό τρακ, πήρε γρήγορα φωτιά: Χωρίς να διαθέτει τον «επαγγελματισμό» που χαρίζει μονάχα η πείρα, φανέρωσε από το πρώτο κιόλας σόου δείγματα αυτού που αποκαλούμε «τσαγανό» της σκηνής. Πάτησε γερά, βάδισε σε μονοπάτια που φάνηκε να έχει «διαβάσει» καλά, έδειξε ότι μπορεί να σταθεί σε μεγάλη γκάμα τραγουδιών, τόλμησε έξυπνες παρεμβάσεις και δεν φοβήθηκε να «πειράξει» λιγάκι τραγούδια – μύθους προσαρμόζοντάς τα στις δικές της προσωπικές προτιμήσεις. Έδειξε όμως και κάτι άλλο, πιο σημαντικό από μια φωνή που άμα δουλευτεί με τον χρόνο υπόσχεται ευδιάκριτο στίγμα: Μια αφοπλιστικά ευγενική σκηνική παρουσία συνδυασμένη με νεανικό πάθος και παλμό, μείξη καλοδεχούμενη, αισιόδοξη και δυσεύρετη.
Η νεαρή ερμηνεύτρια, παρά τις ενθαρρυντικές κριτικές από ανθρώπους του χώρου, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα μέσα της αν θα ακολουθήσει τον δρόμο της επιστήμης ή της τέχνης. Παίρνει φέτος το πτυχίο της στην Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε μεταπτυχιακό, παράλληλα με τη συνέχιση των μουσικών σπουδών της, ώστε να μπορεί να υποστηρίξει και δικά της τραγούδια. Πηγή έμπνευσης γι’ αυτήν είναι η παλιότερη γενιά Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Μαχαιρίτσας, ο Άσιμος, η Τσανακλίδου, η Αλεξίου, η Γαλάνη, αλλά και η Νίνα Σιμόν, η Imany, η Ευριδίκη, η Μποφίλιου, η Ζουγανέλη. Γράφει ήδη μουσική – κυρίως ροκ μπαλάντες –, την οποία δεν δείχνει σε κανέναν και θα την παρουσιάσει μονάχα αν πειστεί απόλυτα ότι έχει κάτι καινούργιο να πει – πιο αυστηρή η ίδια από οποιονδήποτε άλλον. Ίσως είναι νωρίς ακόμα για μεγάλες αποφάσεις. Μέχρι πέρυσι φοβόταν τόσο πολύ να εμφανιστεί μπροστά σε κοινό, που έκανε μαθήματα με τα μάτια κλειστά και με την πλάτη γυρισμένη στη σκηνή… Είναι και η τρομερή απέχθειά της προς κάθε μορφής δημοσιότητα – εκτός από το Ίντερνετ –, που ενδεχομένως θα κρίνει τις αποφάσεις της. Γιατί η Pavlina V ή Παυλίνα Βουλγαράκη έχει απομυθοποιήσει πάρα πολλά, πολύ νωρίς. Και το μόνο που θέλει, είναι να ταξιδεύει μαζί μας με τα ροκ και τα μπλουζ, σε μια εποχή που όλοι ενηλικιωνόμαστε απ’ την αρχή για να ορμήσουμε με φόρα στο κύμα. Γιατί, αν δεν ορμήσουμε – ο καθένας με τον τρόπο του –, κινδυνεύουμε να μας πνίξει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50