search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:30
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση «φωτιά» για τη λίστα Λαγκάρντ

12.01.2013 07:59
Δημοσκόπηση «φωτιά»  για τη λίστα Λαγκάρντ - Media

Mεγάλο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο χαρακτηρίζει το 61% των πολιτών την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για την εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο».

Mεγάλο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο χαρακτηρίζει το 61% των πολιτών την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για την εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο».

Αναλυτικότερα, μόλις το 13% θεωρεί ότι πρόκειται για μία συνηθισμένη περίπτωση φοροδιαφυγής, ενώ σε ότι αφορά τους πολιτικούς πρωταγωνιστές της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ», το 81% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες στην περίπτωση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Πολύ υψηλό είναι το ποσοστό και των κ.κ. Βενιζέλου και Παπανδρέου.

Το 76% των ερωτηθέντων, με βάση τη γνώμη που έχει σχηματίσει, εκτιμά ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι 71%. Σχεδόν οι μισοί (51%) πιστεύουν ότι ποινικές ευθύνες έχει και ο Λουκάς Παπαδήμος.


 

Τέλος, τα ποσοστά των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που αποδίδουν ποινικές ευθύνες στα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα είναι πολύ μεγαλύτερα σε σχέση με εκείνους της ΝΔ που θεωρούν ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τους κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Παπανδρέου και Παπαδήμο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:28