search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:14
MENU CLOSE

Έγκριση από ΔΝΤ για την εκταμίευση 3,3 δισ. περιμένει η Αθήνα

16.01.2013 07:10
Έγκριση από ΔΝΤ για την εκταμίευση 3,3 δισ. περιμένει η Αθήνα - Media

Το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των δόσεων που υπολείπονται, συνολικού ύψους 3,3 δισ. ευρώ. ευελπιστεί πως θα λάβει το απόγευμα της Τετάρτης η Ελλάδα στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των δόσεων που υπολείπονται, συνολικού ύψους 3,3 δισ. ευρώ. ευελπιστεί πως θα λάβει το απόγευμα της Τετάρτης η Ελλάδα στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.
 
Στις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) συνεδριάζει στην Ουάσιγκτον το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου για να εξετάσει την έκθεση αξιολόγησης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μετά και την επαναγορά των κρατικών ομολόγων.
 
Μετά τη συνεδρίαση αναμένεται η δημοσιοποίηση της Έκθεσης του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, η οποία συμπεριλαμβάνει Ανάλυση Βιωσιμότητας Χρέους (DSA).
 
Από την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και τους στόχους που θα τεθούν με ορίζοντα το 2020 θα εξαρτηθεί όχι απλώς η επόμενη δόση, αλλά και η παραμονή ή όχι του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν και τα μέτρα εξοικονόμησης επιπλέον 4 δισ. ευρώ για τη διετία 2015-16, όπως προβλέπει το νέο Μεσοπρόθεσμο, τα οποία παραμένουν όμως ακόμα αδιευκρίνιστα και θα πρέπει να εξειδικευτούν στον επόμενο έλεγχο των «τροϊκανών» τον Μάρτιο.

Στην κυβέρνηση πάντως θεωρούν πως η Αθήνα έχει εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα και αναμένει πως την ερχόμενη Δευτέρα ο Γιάννης Στουρνάρας θα λάβει το «πράσινο φως» και από το Eurogroup, για την εκταμίευση της δόσης των 9,2 δισ. ευρώ του Ιανουαρίου.
 
Την Παρασκευή αναμένονται δηλώσεις του επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πόουλ Τόμσεν, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης από τα κεντρικά γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον.
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50