search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:08
MENU CLOSE

Χρυσές Σφαίρες: Ανατροπές και εξομολογήσεις

17.01.2013 22:00
Χρυσές Σφαίρες: Ανατροπές και εξομολογήσεις - Media

Σε δύο ονόματα συνοψίζεται η πρόσφατη απονομή των Χρυσών Σφαιρών: Μπεν Άφλεκ και Τζόντι Φόστερ.

Σε δύο ονόματα συνοψίζεται η πρόσφατη απονομή των Χρυσών Σφαιρών: Μπεν Άφλεκ και Τζόντι Φόστερ. Αυτοί οι δύο ηθοποιοί έδωσαν ενδιαφέρον σε μια βραδιά μοιρασιάς βραβείων που σπάνια ξεφεύγει από την πεπατημένη και τους βαρετούς ευχαριστήριους λόγους. Ο Μπεν Άφλεκ «έφαγε λάχανο» ολόκληρο Στίβεν Σπίλμπεργκ («Λίνκολν») και τον Aνγκ Λι («Η ζωή του Πι») και κέρδισε τη Σφαίρα Καλύτερης Σκηνοθεσίας – όπως επίσης και Καλύτερης Ταινίας. Παρόλο που τα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που μοιράζουν τα Όσκαρ τον αγνόησαν στην κατηγορία Καλύτερης Σκηνοθεσίας, ο Μπεν Άφλεκ πήρε τη ρεβάνς και εμφανίστηκε ως ο απόλυτος θριαμβευτής. Ο όμορφος και καλός ηθοποιός ανάγκασε τους Ανταποκριτές Ξένου Τύπου που δίνουν τις Χρυσές Σφαίρες να υποκλιθούν στο ταλέντο του και να δώσουν το απόλυτο προβάδισμα στο πολιτικό του θρίλερ «Επιχείρηση Αργώ». Και ενώ έχουμε συνηθίσει να ταυτίζουμε τις Χρυσές Σφαίρες με τα Όσκαρ – άλλωστε τις περισσότερες φορές συμπίπτουν –, τώρα τα νερά θόλωσαν.
Βέβαια, οι Χρυσές Σφαίρες έδωσαν το στίγμα των φετινών βραβεύσεων: πολιτικά όσο δεν πάει. Εκτός από την αληθινή ιστορία του «Επιχείρηση Αργώ» – συνέβη το 1979 όταν Ιρανοί στρατιώτες εισέβαλαν στην αμερικανική πρεσβεία και αιχμαλώτισαν 52 Αμερικανούς –, βραβεύτηκε ο «Λίνκολν» μέσα από τη Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου που κέρδισε ο Ντάνιελ ντέι Λιούις, αλλά και το «Zero Dark Years» της Κάθριν Μπίνγκελοου, με θέμα τον εντοπισμό του Οσάμα Μπιν Λάντεν, μέσα από τη βράβευση της Τζέσικα Τσαστέιν με Χρυσή Σφαίρα Β’ Γυναικείου Ρόλου.
Ας αφήσουμε, όμως, τις βραβεύσεις. Ήταν ο λόγος της Τζόντι Φόστερ που έκλεψε τις εντυπώσεις. Όχι για αυτό που πολλοί έσπευσαν να χειροκροτήσουν, ότι δηλαδή εξομολογήθηκε για πρώτη φορά δημόσια την ομοφυλοφιλία της. Φώναξε με όλη τη δύναμη της ψυχής της, στην επί είκοσι χρόνια σύντροφό της, Σίντνεϊ Μπέρναντ: «Ευχαριστώ Σιντ, είμαι τόσο περήφανη για τη σύγχρονη οικογένειά μας, τους υπέροχους γιους μας!». Της αξίζουν μπράβο κυρίως γιατί μέσα σε μια τελετή που φιλοξενεί την καρδιά της κινηματογραφικής βιομηχανίας ύψωσε το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα και «έκραξε» τα αχόρταγα μίντια που σπάνε με τσαμπουκά το άβατο της προσωπικής ζωής. «Εάν βρισκόσασταν», είπε, «μπροστά από τα φώτα της δημοσιότητας από παιδί, εάν ήσαστε υποχρεωμένοι να δώσετε αγώνα για μια αληθινή, έντιμη και κανονική ζωή απέναντι σε όλα τα εμπόδια, τότε μπορεί και εσείς να βάζατε την ιδιωτικότητα πάνω απ’ όλα». Και μου θύμισε αυτό που είχε πει κάποτε ο Μελ Γκίμπσον σε μια συνέντευξη: «Αν εγώ παίρνω τόσα εκατομμύρια δολάρια για έναν ρόλο, τα λιγότερα είναι για τη δουλειά. Τα περισσότερα τα παίρνω για αυτό που ‘‘περνάω’’ ως σταρ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50