search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:59
MENU CLOSE

Συζήτηση-εκδήλωση: «Κρίση στον Ευρωπαϊκό Νότο: υπάρχει αριστερή προοδευτική απάντηση;»

25.01.2013 07:45
Συζήτηση-εκδήλωση: «Κρίση στον Ευρωπαϊκό Νότο: υπάρχει αριστερή προοδευτική απάντηση;» - Media

Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά εκ μέρους της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το ηλεκτρονικό περιοδικό ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ , διοργανώνουν ανοικτή συζήτηση με θέμα: «Κρίση στον Ευρωπαϊκό Νότο: υπάρχει αριστερή προοδευτική απάντηση;»

Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά εκ μέρους της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το ηλεκτρονικό περιοδικό ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ , διοργανώνουν ανοικτή συζήτηση με θέμα: «Κρίση στον Ευρωπαϊκό Νότο: υπάρχει αριστερή προοδευτική απάντηση;»

Η συζήτηση-εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιανουαρίου στις 12:00 με 15:00 στο αμφιθέατρο του 9,84 στην Τεχνόπολη-Γκάζι.

Στο πάνελ συμμετέχουν από την Ισπανία ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Miguel Angel Martinez, από την Ιταλία ο ευρωβουλευτής και πρώην Δήμαρχος Φλωρεντίας Leonardo Domenici, από την Πορτογαλία ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του Σοσιαλιστικού κόμματος Πορτογαλίας Joao Ribeiro και ο συντονιστής φόρουμ νεολαίας Carlos de Sousa santos.

Στην συζήτηση θα παρέμβει ο Πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Hannes Swoboda, ο οποίος έρχεται στην Αθήνα ειδικά για την εκδήλωση.

Η συζήτηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων της ευρωβουλευτού και στοχεύει στο να δημιουργήσει διαύλους επικοινωνίας μεταξύ των χωρών του Νότου , στην ανάπτυξη ενός δικτύου επικοινωνίας για την ανταλλαγή εμπειριών και «καλών πρακτικών» και τέλος στην αναζήτηση μιας προοδευτικής αριστερής απάντησης στην κρίση.

Το επόμενο στάδιο θα είναι μια εκδήλωση, που θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 10 Απριλίου, στην οποία 3 συγγραφείς του Νότου (Αλεξης Σταμάτης, Jose Peixoto, Santiago Roncagliolo) θα συζητήσουν για την κρίση.

Η συζήτηση είναι το πρώτο στάδιο για την δημιουργία ενός Forum διαλόγου του Νότου και πλαισιώνεται και από μια διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας το South in Talk (thesouthintalk.blogspot.com) που ήδη λειτουργεί.

Στο South in Talk γίνεται συζήτηση μεταξύ πολιτών, μεταξύ πολιτικών, μεταξύ πολιτών και πολιτικών. Ο κάθε πολίτης μπορεί να διαμορφώσει τη συζήτηση της Παρασκευής με ερωτήσεις που μπορεί να θέσει είτε με τη φυσική του παρουσία είτε μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας στην οποία θα μεταδίδεται ζωντανά η εκδήλωση.

(Στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχει ο κώδικας για αναμετάδοση στο διαδίκτυο, http://www.filothea.com/sd/SouthinTalk)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:58