search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:13
MENU CLOSE

«O Ντερτιλής ήταν ήρωας σαν τον Κολοκοτρώνη και το Σωκράτη»

31.01.2013 11:25
«O Ντερτιλής ήταν ήρωας σαν τον Κολοκοτρώνη και το Σωκράτη» - Media

Παρουσία βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με συνθήματα, πυροβολισμούς και συλλήψεις, και με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων, Αμβρόσιο, να τελεί τη νεκρώσιμη ακολουθία, κηδεύτηκε από το A΄ Νεκρταφείο ο πραξικοπηματίας Νίκος Ντερτιλής. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων μάλιστα τον χαρακτήρισε«ήρωα σαν τον Κολοκοτρώνη και το Σωκράτη».
 

Παρουσία βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με συνθήματα και πυροβολισμούς, και με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων, Αμβρόσιο, να τελεί τη νεκρώσιμη ακολουθία, κηδεύτηκε από το A΄ Νεκρταφείο ο πραξικοπηματίας Νίκος Ντερτιλής. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων μάλιστα τον χαρακτήρισε«ήρωα σαν τον Κολοκοτρώνη και το Σωκράτη».
 
«Ξέρω ότι τα ΜΜΕ θα με κατασπαράξουν και θα πουν ότι δεν επιτρέπεται να μιλάω. Αφού είχαν αποφασίσει τα ΜΜΕ πριν το αποφασίσω εγώ ότι θα τελέσω τη νεκρώσιμο ακολουθία, αποφάσισα να το κάνω», είπε ακόμη.

Μετά τους πυροβολισμούς, άντρες της αστυνομίας προέβησαν σε σωματικούς ελέγχους για τον εντοπισμό των όπλων και συνέλαβαν έναν άνδρα που στην κατοχή του βρέθηκαν 21 κάλυκες και ένα πτυσσόμενο στιλέτο. 
 
Στην κηδεία παραβρεθήκαν περίπου 200 άτομα, μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Ηλίας Παναγιώταρος, Μιχάλης Αρβανίτης και Ηλίας Κασιδιάρης.

Μεταξύ αυτών που εκφώνησαν επικήδειους λόγους, ήταν ο αρχιβασανιστής Θεόδωρος Θεοφιλογιαννάκος, διοικητής του ΕΑΤ-ΕΣΑ επί επταετίας, που χαρακτήρισε «ήρωα» τον Ντερτιλή, γιατί απελευθέρωσε το 1964  ελληνικό έδαφος και ο εκδότης Γρηγόρης Μιχαλόπουλος.
 
Στεφάνια έστειλαν ο Κώστας Πλεύρης, υποψήφιος βουλευτής επικρατείας με το ΛΑΟΣ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, ο Στυλιανός Παττακός και η χήρα του Νικόλαου Μακαρέζου, Χαρίκλεια.
 
 
"Η Χρυσή Αυγή συνεπικουρούμενη από ένα Μητροπολίτη – κήρυκα του μίσους -μετέτρεψαν την κηδεία Ντερτιλή σε εκδήλωση κατά της δημοκρατίας και σε σύναξη από χουντικά κατάλοιπα" σχολίασε η ΔΗΜΑΡ

Ο Ντερτιλής είχε καταδικαστεί το 1975 σε ισόβια κάθειρξη και διαρκή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, για τη δολοφονία του φοιτητή Μιχάλη Μυρογιάννη, τον Νοέμβριο του 1973.
 
Παρέμεινε έγκλειστος για 37 χρόνια στις φυλακές Κορυδαλλού απ’ όπου αρνούταν να υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης, αντιθέτως καλούσε «την ελληνική πολιτεία να του ζητήσει συγγνώμη», δηλώνοντας ότι θα πεθάνει στη φυλακή «ως γνήσιος στρατιώτης και επαναστάτης». 

Ακούστε την ομιλία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου:

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων φαίνεται πως είχε σε μεγάλη εκτίμηση τον αποθανόντα καθώς προ 6 μηνών είχε αποστείλει αίτημα στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να επισκεφτεί τον Ντερτιλή στις φυλακές χαρακτηρίζοντας τον ως «πολιτικό κρατούμενο» και «πρότυπο ζωής».
 
Στην επιστολή του ο κ. Αμβρόσιος έπλεκε το εγκώμιο του Ντερτιλή. Παραπονιόταν  ότι δεν του έχει δοθεί άδεια ώς τώρα ώστε να επισκεφθεί «τον γενναίο Έλληνα αδελφό μας στο δεσμωτήριό του, κατ’ εφαρμογή του λόγου του Θεού. Θα ήθελα να του σφίξω το χέρι και να τον συγχαρώ διά ζώσης φωνής μόνο και μόνο διότι παραμένει πιστός στις αρχές του καθ’ ον χρόνο θα ηδύνατο με μιαν υποκριτικήν δήλωση μετανοίας να έχει κερδίσει την ελευθερίαν του. Άνθρωποι οι οποίοι έχουν αρχές και δεν τις θυσιάζουν αποτελούν πρότυπα ζωής. Ακόμη και τότε που οι αρχές των δεν γίνονται αποδεκτές από την πλειονότητα ενός λαού».

Το video είναι από το newsit.gr
Οι φωτογραφίες είναι από το newsbeast.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:12