search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:22
MENU CLOSE

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες της διπλής ληστείας στο Βελβεντό

02.02.2013 18:17
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες της διπλής ληστείας στο Βελβεντό - Media

Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κοζάνης οδηγήθηκαν, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ένοπλη ληστεία που έγινε στο Βελβεντό Κοζάνης την Παρασκευή, προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κοζάνης οδηγήθηκαν, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ένοπλη ληστεία που έγινε στο Βελβεντό Κοζάνης την Παρασκευή, προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος δύο συλληφθέντων υπήρχαν εκκρεμή εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ όπως έγινε γνωστό, οι άλλοι δύο συλληφθέντες είναι σπουδαστές στην Κοζάνη και φέρονται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό των τεσσάρων ασύλληπτων δραστών της διπλής ληστείας, ενώ εκτεταμένες έρευνες διεξάγονται στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης για τον εντοπισμό πιθανής «γιάφκας» που ενδέχεται να χρησιμοποιούσαν οι δράστες.
Παράλληλα η Αστυνομία ερευνά αν ανάμεσα στους τέσσερις καταζητούμενους ληστές είναι και άτομα που συμμετείχαν στην εμπρηστική επίθεση στο Μall πριν από δύο εβδομάδες ή σε άλλες ανάλογες επιθέσεις στην Αττική. Ακόμη εξετάζεται αν κάποιοι από αυτούς είχαν εμπλακεί και στη μεταφορά όπλων που είχαν εντοπισθεί τον Νοέμβριο του 2011 στην Πολυτεχνειούπολη.
Στο μεταξύ, οι επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας για τις χθεσινές ληστείες στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας και στο Τ.Τ. στο Βελβεντό, κάνουν λόγο για συμμετοχή συνολικά οχτώ ατόμων.

Το χρονικό της διπλής ένοπλης ληστείας
Συγκεκριμένα, δύο άτομα, που φορούσαν κουκούλες, έσπασαν με τσεκούρι τη τζαμαρία του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας, και αφού εισήλθαν σε αυτό, αφαίρεσαν με την απειλή όπλων το ποσό των 175.940 ευρώ, ενώ ένας συνεργός τους βρισκόταν έξω ακριβώς από την πόρτα της τράπεζας.
Ταυτόχρονα, δύο άλλα άτομα, που φορούσαν επίσης κουκούλες, μπήκαν στο γραφείο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, από την κεντρική είσοδο και με την απειλή όπλων απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 4.020 ευρώ, ενώ ένας συνεργός τους περίμενε έξω από την πόρτα του γραφείου.
Παράλληλα ένα έβδομο οπλισμένο άτομο, βρισκόταν σε κοντινή απόσταση έχοντας οπτική επαφή με την Αγροτική Τράπεζα και με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, παρέχοντας κάλυψη στους συνεργούς του. Στη συνέχεια, οι επτά δράστες διέφυγαν με δύο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα.
 Η κινητοποίηση των αρχών για τον εντοπισμό των δραστών ήταν άμεση και στήθηκαν αστυνομικά «μπλόκα» σε διάφορα σημεία του ευρύτερου οδικού δικτύου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες εγκατέλειψαν τα δύο οχήματα με τα οποία διέφυγαν και μετεπιβιβάστηκαν σε μία κλούβα. Στη συνέχεια, με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν Ι.Χ. αυτοκίνητο στην Εθνική Οδό Κοζάνης-Βέροιας και εξανάγκασαν τον οδηγό του να επιβιβαστεί στην κλούβα μαζί με τρεις από τους δράστες. Οι υπόλοιποι τέσσερις δράστες επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του οδηγού και κατευθύνθηκαν προς την Βέροια.
Αστυνομικοί, που συμμετείχαν στις αναζητήσεις, εντόπισαν την κλούβα να κινείται στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Βέροια. Το όχημα καταδιώχθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων της Ημαθίας και τελικά ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, μέσα στην πόλη της Βέροιας. Ένας από τους δράστες απείλησε τους αστυνομικούς με όπλο, ωστόσο, μετά από επέμβαση των αρχών συνελήφθησαν και οι τρεις δράστες και απελευθερώθηκε ο απαχθείς. Στην κατοχή των δραστών βρεθήκαν και κατασχέθηκαν δυο τυφέκια τύπου καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο τύπου scorpion, μια επαναληπτική καραμπίνα, ένα πιστόλι zastava και ένα πιστόλι beretta .
Νωρίτερα, κοντά στην Εθνική οδό Κοζάνης – Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Πολυμύλου, εντοπίστηκε άλλη κλούβα με επιβάτη ένα άνδρα, ο οποίος, όπως προέκυψε, ανέμενε στο σημείο κατόπιν προσυνεννόησης με τους συνεργούς του για να τους παραλάβει και να διαφύγουν. Το όχημα έφερε εξωτερικά διακριτικά, ώστε να μοιάζει με ασθενοφόρο.
Ο επιβάτης του οχήματος, αντιλαμβανόμενος τους αστυνομικούς, τράπηκε σε φυγή, αναπτύσσοντας ταχύτητα και αφού καταδιώχθηκε, ακινητοποιήθηκε σε χώρο των ορυχείων της Δ.Ε.Η Πτολεμαΐδας. Ο δράστης βγήκε από το όχημα φέροντας όπλο τύπου καλάσνικοφ και συνελήφθη στη συνέχεια από αστυνομικούς, ενώ προηγουμένως με τη χρήση εύφλεκτου υλικού επιχείρησε να βάλει φωτιά στο όχημα, με αποτέλεσμα να καεί το πίσω μέρος του.
Στην ευρύτερη περιοχή του Βελβεντού βρέθηκαν τα δυο αυτοκίνητα με τα οποία είχαν διαφύγει αρχικά οι δράστες. Για την διερεύνηση των χώρων των ληστειών καθώς και των οχημάτων, έχει επιληφθεί συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.
 
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50