search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:13
MENU CLOSE

Τσίπρας: «Η Γερμανία θα καταστρέψει την Ευρώπη»

03.02.2013 07:48
Τσίπρας: «Η Γερμανία θα καταστρέψει την Ευρώπη» - Media

Την ανησυχία του ότι η Γερμανία θα καταστρέψει την Ευρώπη εξέφρασε σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι τα Μνημόνια δεν αποτελούν λύση, αλλά συνιστούν το ίδιο το πρόβλημα.

Την ανησυχία του ότι η Γερμανία θα καταστρέψει την Ευρώπη εξέφρασε σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σειμειώνοντας ότι τα Μνημόνια δεν αποτελούν λύση, αλλά συνιστούν το ίδιο το πρόβλημα.

«Το φάρμακο της λιτότητας είναι πιο εξοντωτικό από την ίδια την ασθένεια του χρέους και αυτό δεν το λέει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι όπως πάμε, η Γερμανία θα καταστρέψει την Ευρώπη», σχολίασε ο κ. Τσίπρας. «Το Μνημόνιο πρέπει να τελειώσει. Και αυτό θα γίνει με μία αριστερή κυβέρνηση, με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως η Κουμουνδούρου δεν επιθυμεί την άτακτη χρεοκοπία της χώρας, σημειώνοντας πως η λύση στο πρόβλημα βιωσιμότητας του χρέους είναι να «ανακοπεί ο φαύλος κύκλος της ανεξέλεγκτης ύφεσης», που σημαίνει τον τερματισμό της «πολιτικής της λιτότητας».

«Πρέπει να μας δοθεί λοιπόν η δυνατότητα να μπούμε σε πορεία ανάπτυξης, ώστε να αρχίσουμε να αποπληρώνουμε το χρέος […] Αλλά χρειάζεται μία κυβέρνηση αποφασισμένη να διαπραγματευτεί πάνω σε αυτή τη βάση», συμπληρώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ «στο πλαίσιο της πολιτικής του Μνημονίου», λέγοντας  πως «όπως είναι τα πράγματα σήμερα» δεν υπάρχουν «περιθώρια σύγκλισης» με αυτές τις δυνάμεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:13